Dünyayı etkisi altına alan korona virüsü önlemeye yönelik ülkemizde de uygulanmaya başlayan tedbirlerle birçok işyeri kapandı. Korona virüs tedbirlerinin ekonomik olarak esnafı zarara uğratmasından endişe ediliyor.  Alanya Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak da esnaf için bir takım önerilerde bulundu. Zavlak, Alanya Belediyesi’nin kiracısı olan esnaf için virüs tedbirlerinin ekonomiye getirdiği zararlar nedeniyle kolaylık sağlamasını istedi. Zavlak, şunları söyledi: 
“Belediyemizin kirada yaklaşık 600 mülkü var. Bu rakamdan bankamatikleri, tarım arazilerini ve seyir dürbünleri gibi bazı istisnai işletmeleri çıkarsak bile yine de yaklaşık 400 kiracısı esnaf diye niteleyebileceğimiz sınıfta. Bunlarında içinde devletimizin corona virüs ile mücadele kapsamında kapattığı sektörlerden işletmelerde var.
ANKARA VE ANTALYA ÖRNEĞİ  
Elbette ki temennimiz bu küresel felaketten ülkemizin, şehrimizin ve insanlarımızın mümkün olan en az kayıpla kurtulması ama maalesef bu süreçte ticari hayat yara aldı ve görünen o ki bu yara artarak bir süre daha devam edecek. Bu kapsamda Alanya Belediyesi'nin de Ankara ve Antalya Belediyesi gibi kiracılarına destek amaçlı kira ödemelerini ötelemesi hatta kanunların izin verdiği ölçüde her türlü alacağının vadesini uzatması, esnafımızın yükünü hafifleten, moralini yükselten, Alanya ticaret hayatını koruyup kollayan bir karar olacaktır. Umuyoruz ki Alanya Belediyesi geliştireceği başkaca sosyal yardım projeleri ile de insanlarımızın bu kriz atmosferinde destekçisi olacaktır.” – Haber Merkezi