Güney, “MHP İlçe Başkanı Sayın Mustafa Türkdoğan’ın Yenikapı Ruhu ile ilgili açıklamalarını olumlu buluyoruz. Ülke gerçekleri ve yapılması gerekenler konusundaki bu tavrı takdir ediyor ve sonuna kadar destekliyoruz.  Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak da gerekeni yaptığımızı herkesin bilmesini isterim. Kanunlarla Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri’nin sorumluluk ve faaliyet alanları belirlenmesine rağmen,  sanki Alanya Belediyesi’nin elinden zorla bir şey alınmış gibi son günlerde basın yayın organları vasıtasıyla Alanya Kamuoyu’nda bir algı operasyonu oluşturulmak istendiğini üzüntüyle izlemekteyiz.

‘UYUM VE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ’

2014 Yerel Seçimlerinde hayata geçirilen Büyükşehir Yasası’nda Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yetki ve sorumlulukları açık bir şekilde belirtilmiştir. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve diğer adayların tamamı bunu bilerek seçimlere girmiştir. Sayın Yücel, Alanya Belediye Başkanı olduktan sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, ASAT’ın genel kurul üyesi, AYKOME ve UKOME üyesi olarak da görev yaparken, Ayrıca bir çok alt komisyonda da Alanya Belediyesi’nin görevlendirdiği isimler yer almaktadır. Dolayısıyla Büyükşehir’in aldığı bir çok kararda Alanya Belediyesi’nin de görüşleri yer almaktadır. Burada ancak uyum ve işbirliğinden bahsedilebilir.

Hal böyle iken, tek amacı sorumluluk alanı içindeki yerler başta olmak üzere Alanya’ya en iyi yatırımları   getirmek olan ve bu konuda parti ayrımı yapmaksızın hizmet getiren Büyükşehir Belediye Başkanı ve Alanya’daki temsilcileri olan bizleri soyut ve mesnetsiz iddialarla  zan altında bırakmak ve kamuoyunda küçük düşürerek siyasi yarar sağlamaya çalışma girişimlerini esefle kınadığımızı belirtmek istiyorum. Alanya Kamuoyu şunu iyi bilsin ki ! Alanya Belediyesi’nin bugüne kadar büyükşehirden talep ettiği ya da meclise getirdiği konuların yasalara ve yönetmeliklere uygun bütün istekler Büyükşehir Belediye Meclisi ve Başkanımız tarafından onaylanmıştır. Aksine Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’ya daha iyi hizmet yapmak için Alanya Belediyesi’nden talep ettiği konularda aynı yardımı görmediğimizi herkesin bilmesini isterim. Haklar iade edilsin yönündeki açıklamalara gelince, Alanya Belediyesi’nin bugüne kadar kanunlara ve yönetmeliklere uygun hangi talebinin geri çevrildiğini Sayın Yücel açıklasın kamuoyu gibi bizlerde öğrenelim. Ülkemizin kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde birlik ve beraberliğin her şeyden önemli olması gerekirken, doğru olmayan yaklaşımlarla halkın kafasını bulandırmanın ve gündemi meşgul etmenin kimseye bir yarar getirmeyeceğini herkesin iyi bilmesi gerekir.

‘KISIR ÇEKİŞMELERE PRİM VERMEYİZ’

Böylesine içi boş kısır çekişmelere halkın prim vermeyeceğini ve bizim de buna müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum. Biz kendimizi tamamen hizmete adamış durumdayız. Her ay bir temel atma ve açılışla Alanyamızı adeta şantiyeye çevirdik. Katlı Kavşaklar, Çevre Yolu, Hal Kompleksi, Kadınlar Plajı  hızla yapımı devam eden önemli yatırımlar. Ak Köprü ise tamamladık. Katı Atık Tesisi, Alanyaspor Kamp Merkezi, Cadde düzenlemeleri ise bu yıl sonunda ya da 2018 başında yapımına başlayacağımız diğer önemli yatırımlar. Biz böyle kısır çekişmeleri bir tarafa bırakarak, yılların kanayan yarası haine gelen sorunları çözmek ve hazırladığımız projeleri Alanyamıza bir bir kazandırmanın gayreti içindeyiz. Bu çıkışlar bizi çok sevdiğimiz Alanya’ya dev yatırımları kazandırmaktan alıkoymayacaktır” dedi.