MHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Çörekçi, il yöneticileri Ercan Uğur ve Ömer Özbek’in de katıldığı toplantı öncesinde basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunan MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Konya’da yapılan Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Milletvekillerine yönelik yapılan toplantıya, Antalya İl Başkanımız Mustafa Aksoy ile birlikte katıldık. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de Alanya halkına selamlarını getirdik. ‘Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez’ sloganıyla önümüzdeki referandum süreci için bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz. Teşkilatımızın bütün kollarıyla uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Çörekçi ise, “Referandum süreci öncesinde ülkede oluşan krizi, genel başkanımızın meseleyi önce meclise, mecliste çözülemezse, konuyu millete intikal etmek üzere çıktığı yolda biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Anayasanın değişen maddeleriyle ilgili ilçe yönetimi ve başkanımızla yapacağımız istişare sonrasında, Mustafa Aksoy’un komutasında ki yapımızla Antalya’nın her bölgesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

SÖZLERİ ÇARPITILDI

Basın mensuplarının “Menderes Türel ve Adem Murat Yücel arasında Halk Otobüsleri ve büfeler krizi  yaşanıyor. Menderes Türel, Adem Murat Yücel’i ırk ayrımı yapmakla suçluyor. Bu konu da düşünceleriniz nelerdir” sorusuna, MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Adem Murat Yücel’in sözlerinin çarpıtıldığını düşünüyoruz. Adem Murat Yücel’in aslında ifade ettiği 90’lı yıllarda Alanya’da yaşadığımız sıkıntıların tekrarlanmamasını sağlamak. O dönemde yaşadığımız, sırf parası var diye halk otobüslerinin, büfelerin alınmalarının tekrarının olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Belli bir kriter getirilmeli. Parayı veren düdüğü çalmamalı. En azından geçmişteki iş deneyimi, ne kadar süredir Alanya’da olduğu, hiç değilse bir sabıka kaydının bulunup bulunmadığına bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in söylemlerinin çarpıtıldığını düşünüyoruz ve sonuna kadar yanındayız” cevabını verdi.