Başkan Apaydın’ın açıklaması şöyle: “İYİ Parti Alanya ilçe başkanlığından istifam ve belediye başkan adayımızın belirlenmesine dönük yaptığım açıklamalar, kastımı ve maksadımı aşan bir şekilde bazı basın yayın organlarında yer almıştır. Yanlış anlaşılmaları gidermek, yanlış ifadeleri düzeltmek ve çıkan haberlerin partimizin aleyhine kullanılmasını önlemek amacıyla yeni bir açıklama ihtiyacı hasıl olmuştur. Bilindiği üzere İYİ Parti Genel Merkez Başkanlık Divanı’nın aldığı tavsiye kararı doğrultusunda önce 81 il başkanımız bu karara uyarak istifa etmiş akabinde 81 ilde il başkanı ve yönetimleri yeniden belirlenmiştir. Genel Merkezimiz illerin ardından ilçe teşkilatlarının da yeniden yapılandırılması konusunda bir tavsiye kararı almış ve bu karar uygulamaya konulmuştur. Bu karara uygun olarak Alanya ilçe teşkilatımızın ve başkan olarak benim de istifam usulüne uygun olarak Antalya il başkanlığımıza sunulmuştur. İstifa haberlerine tepkim, yeniden yapılandırma kapsamında istifa eden arkadaşlarımızın sanki İYİ Parti’den ayrılıyormuş gibi sunulmasınadır.

Önceki açıklamamda yer alan “ayrıca şuanda il başkanının ilçe teşkilatları üzerinde herhangi bir tasarrufu yetki bakımından da etti bakımından da söz konusu değildir” şeklindeki ifadem her ne kadar resmi prosedür tamamlanmadığına atıf yapmak için söylenmiş olsa da maksadı aşan bir ifadedir.

İYİ Parti Alanya ilçe başkanlığı Antalya il başkanlığına, Antalya il başkanlığı da İYİ Parti Genel Merkezine bağlıdır. Dolayısıyla ilçe başkanı ve yönetimlerinin atamaları da bu hiyerarşiye uygun olarak yapılmakta; il başkanımızın teklifi ve Genel Merkezimizin onayıyla ilçe başkanlarının ve yönetimlerinin atamaları gerçekleştirilmektedir. İl başkanlığı makamı ilçe başkanları ve yönetimlerinin atamalarında elbette ki etki ve yetki sahibidir. Belediye başkan adayının belli edilme süreciyle ilgili daha önce yaptığım açıklamada yer alan “yarın itibariyle olgunlaşmış ve tamamlanmış bir şekilde dosyamızı genel merkezimize sunacağız. Genel merkez 1 hafta 10 gün içinde cevap verecektir” cümlesi de yine kastı ve maksadı aşan bir cümle olmuştur. Alanya ilçe teşkilatı olarak Genel Merkezimize bir emrivaki yapmamız veya süre vermemiz söz konusu olamaz. Biz usulüne uygun olarak tekliflerimizi sunarız, belediye başkan adaylarının tespiti ve ilanı genel merkezimizin tespit ve tayin ettiği usullere göre, yetkili makamlarca yerine getirilir. Bu manada bizim şimdiden kendi başımıza bir takvim belirlememiz Antalya il başkanlığımızın veya Genel Merkezimizin bilgisi dışında bir aday ilan etmemiz söz konusu değildir. Bize ve görevli tüm arkadaşlarımıza düşen parti disiplini içinde hareket etmek, partimize zarar verecek tutum ve davranışlardın kaçınmak, yanlış anlaşılan ve maksadı aşan ifadeleri düzeltmektir.” (Haber Merkezi)