İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, partisinin haftalık olağan toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk olarak Cumhuriyet’in 95’nci yılını kutlayan Apaydın hükümete eleştirilerde bulunarak, “Dün Cumhuriyet’imizin 95'inci kuruluş yıldönümünü Alanya'da ve ülke genelinde coşkuyla kutladık. Ranttan beslenenler rant yiyiciler milli bayramımızı şantiyede kutladılar.  İYİ Partililer 1'inci mecliste bayramı kutladılar. Bizim için yapılması gereken doğru şey devlet geleneğinin devam ettirilmesi ve ilkeli davranılmasıdır. Eleştirdiğimiz nokta, Cumhuriyet Bayramı'nın şantiyede kutlanması, yoksa ülkenin geleceği için yapılan hizmetlere ve yatırımlara asla karşı değiliz.  Orada da eleştirdiğimiz nokta maliyeti ve gereğinden fazla yapılan harcamadır. Yoksa İYİ Parti'nin yapılan yatırımlara karşıymış gibi gösterilmesi akıl ve mantıkla uyuşmamaktadır" dedi. 

ADAY İÇİN 10 GÜN 

Artık yerel seçim sürecine girildiğini belirten Apaydın, "Her parti adaylarını kendi içinde belirleme aşamasına geldi. Bizde partimizden çıkaracağımız adayımızla ilgili çalışmalarımızı tamamlama aşamasındayız. Önceki hafta genel merkeze bir ön rapor götürmüştük. Yarın itibariyle olgunlaşmış ve tamamlanmış bir şekilde dosyamızı genel merkezimize sunacağız. Genel merkez 1  hafta 10 gün içinde cevap verecektir. Adayımızı belli ederek sahaya daha hızlı bir şekilde ineceğiz ve Alanya'da seçimi almak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu. 

“İSTİFA İDDİALARI TAMAMEN MESNETSİZ”

Alanya'da İYİ Parti'nin İlçe Başkanı ve yönetiminin istifa ettiğine dair çıkan iddialara cevap veren Apaydın, "Parti içinde belirli prosedürün yerine getirilmesi haricinde istifa yada görevden alınma söz konusu değildir. Antalya İl Başkanı görevlendirilmiştir, fakat henüz görev dağılımı yapılmamıştır. Resmi ağızdan böyle bir duyuru olmamıştır. Ayrıca şuanda il başkanının ilçe teşkilatları üzerinde herhangi bir tasarrufu yetki bakımından da etti bakımından da söz konusu değildir.  Atamayla ilgili resmi görevi genel merkezden aldıktan sonra ilçeler üzerinde inisiyatifini kullanacaklardır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim