İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın haftalık yönetim kurulu toplantısı dün ilçe binasında yapıldı. Toplantı öncesinde basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Türkiye’nin eğitim sistemini eleştirdi. Apaydın, "Ülkemizde her konuda olduğu gibi eğitimde de mevcut kronik sorunlar var. Eğitim sistemi, özellikle bu hükümet döneminde sorunlar yumağı haline gelmiştir ve sorunlardan hiç bir şekilde kurtulamamıştır. Bunun sebebi de popülist politikalar ve keyfi uygulamalardır. Son 16 yılda değişen bakan sayısını takip edemez olduk, müfredat her sene değişiyor. Öğretmenler hangi prensibi edinip, hangi konuda daha çok eğitim vereceklerini ve ne şekilde eğitim yapacaklarını şaşırmış durumdalar.  Her sene farklı müfredat ve farklı konularla uğraşıyorlar. En olumsuz politika eğitim politikası olmuştur. Temennimiz bu sorunlardan kurtulan bir eğitim sistemidir" dedi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER 

Eğitim sisteminde en önemli sorunlardan birisinin de atanamayan öğretmenlerin olduğunu belirten Apaydın, "Yıllarca emek çekip anasının babasının biriktirdiğini harcayarak okuyan, öğretmen olan kendisini yetiştiren insanlar öğretmenliğe atanamıyorlar. Farklı branşlarda çok daha vasıfsız işlerde çalışmak durumunda kalıyorlar. İlk defa eğitimin içinden gelen bir bakan oldu. Öyle tahmin ediyoruz ki bu sorunları çözecektir. Fakat mevcut zihniyetle bununda pek mümkün olmayacağını yine popülist politikalarla devam edileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KIRTASİYE SORUNU

Eğitimde bir başka sorununda pahalı kırtasiye malzemelerinin ve okullarda istenilen katkı paylarının olduğunu belirten Apaydın, "Bu sorunlarda hiç bir şekilde çözüme ulaşmamıştır hükümetin bu konuda aldığı hiç bir tedbir görülmemiştir. Ayrıca duyduğumuza göre karma eğitimle ilgili de farklı bir uygulamaya gidilecek. Bunun da çok yanlış olacağını ve eğitimin içindeki sorunların çıkılmaz hale getireceğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde eğitimde daha iyi politika uygulanır. Geleceğimiz ve olan çocuklarımız daha doğru ve sağlıklı eğitimler alarak geleceğe iyi adımlarla yürür diye ümit ediyoruz" dedi.