Alanya Kahramanmaraşlılar Derneği tarafından Hacı Memişler Camii önünde kermes açıldı. Kermesin açılış duasına Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hüseyin Güney ve Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir’in yanı sıra çok sayıda vatandaş ve dernek üyesi katıldı.

Alanya da yaşayan yaklaşık 16 bin  Kahramanmaraşlı olarak bulundukları  şehrin tanıtımı ve kalkınmasına katkıda bulunmayı amaç edindiklerini söyleyen Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Koska tüm Alanyalıları   yöresel tanıtım  günlerine beklediklerini söyledi.

Alanya’yı ikinci memleketleri olarak gördüklerini ve bu kentte olan vefa borçlarını bu şekilde ödediklerini belirten Başkan Kolska, ‘’Bu tür yöresel ürünlerimizi sergilediğimiz  festivalde hem Kahramanmaraşlıları bir araya getiriyoruz hem de bizim ürünlerimizi Alanyalı hemşerilerimize tanıtma fırsatı buluyoruz’’dedi.

MARAŞ DONDURMASI İKRAM EDİLDİ

Açılış yapılan yöresel ürün günlerinde ünü ülkemizin sınırlarını aşmış olan Maraş dondurması da ziyaretçiler ikram edildi. Alanya da  yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak   bulundukları şehre sahip çıktıklarını gösterdiklerini  vurgulayan dernek yönetim kurulu üyesi  Süleyman Gül de bu tür faaliyetlerin kültür ve  sanat alanında da  devam edeceğini  söyledi.