Alanya’da yer yer saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle tarım alanlarında ciddi hasarlar oluştu. Sera örtüleri fırtına sebebiyle yırtıldı, demirler eğildi ve ağaçlar köklendi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, gün boyu arazide zarar gören tarım alanlarını teknik personeli ile birlikte inceledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışmasına başladı.
ZARAR 8 MİLYON LİRA
Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, yaptıkları inceleme ve başvurulara göre Yaylalı, Kestel, Mahmutlar, Kargıcak ve İspatlı’da 45 çiftinin 185 dönüm muz serasının zarar gördüğünü söyledi. Göktepe, bir kez daha TARSİM sigortasının önemine dikkat çekti ve tahmini zararın 8 milyon 235 bin TL olduğunu ifade etti.
GÜNEŞ PANELLERİ DE ZARAR GÖRDÜ
Fırtınanın şiddetine Mahmutlar Mahallesi'ndeki bir evin çatısında bulunan güneş panelleri de dayanamadı. Fırtına güneş panellerini çatıdan söktü. 
MERKEZ DE ZARAR GÖRDÜ
Fırtına ilçe merkezinde bazı işyerlerinin tabelasını yerinden söküp vitrin camlarını kırdı. İşletme sahipleri kırık camları temizledikten sonra camcılar vinç yardımı ile vitrin camlarını taktı.
EKİPLER TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTI
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaşanan şiddetli fırtına sonrası ortaya çıkan kirli görüntüye anında müdahale ederek 4 koldan temizlik yaptı. Şehir genelinde etkili olan ve bütün gece devam eden şiddetli fırtınanın durmasıyla sokağa çıkan ekipler, temizlik araçlarıyla gerekli çalışmaları sürdürdü.
GAZİPAŞA HAVALİMANI DA ETKİNLENDİ
Aynı zamanda Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda İstanbul ve Ankara'ya yapılacak uçuşlar fırtına nedeniyle iptal edildi. Yolcular Antalya Havalimanı'na yönlendirildi.

yine-fırtına-vurdu-2.jpeg