Hatice Şekerci

Alanya Belediye Meclisi aylık olağan toplantılarının Aralık ayı oturumunu gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Yücel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne değinerek“Herkes için yaşanabilir bir Alanya” hedefiyle çalıştıklarını söyledi.Bu anlamda Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Atölyeleri’nde uzman personeller eşliğinde Engelsiz Kent Yönetmeliği çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini ve engelli bireylerin her daim yanında olduklarını belirten Başkan Yücel: “Alanya Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin Alanya’da hiçbir engelle karşılaşmadan huzurla mutlulukla yaşayabilmesi bizim en büyük gayemizdir. Bu hedefle yeni hizmet ve projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda 4 Aralık Çarşamba saat 11.00’de Alanya Kültür Merkezi’nde özel çocuklarımızın sahnelediği “Kalbimin Sevgili Gözü” adlı tiyatro oyunumuza tüm meclis üyelerini ve Alanya halkını davet ediyorum.” Dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILACAK

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı konuşmada engelli vatandaşların yaşadıkları zorlukları hafifletmek ve onların ihtiyaç duydukları sağlık, psikolojik destek, eğitim, spor, sanat gibi konularda hizmet vermek amacıyla Konaklı Mahallesi’nde 3 bin metrekarelik alanda Aktif Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi inşa ederek hizmete açmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 “GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM DEMEKTİR”

5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne de değinen Başkan Yücel, “Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişi’nin 85. yılını kutluyorum. Türk kadınının sosyal yaşamda ve siyasette daha çok var olmasını destekliyorum. Kadınlara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin ortadan kalktığı, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, kadının toplumdaki yerinin güçlendiği bir dünyayı canı gönülden diliyorum. Bunun yanında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününü de kutluyorum. Bu anlamlı günde dünya üzerinde yaşanan tüm ayrımcılığın ve sıkıntıların son bulmasını, tüm insanlığa barış, özgürlük, huzur, adalet ve eşitlik temelinde mutlu bir gelecek diliyorum.” İfadelerini kullandı.

KİRİŞ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti grubu adına konuşan Mehmet Ali Kiriş, yerel seçimlerin üzerinden 250 gün geçmesine rağmen Antalya Büyükşehir Belediye’nin Alanya için herhangi bir projesini duymadıklarını söyledi, Kiriş, “Bugün geçtiğimiz bir yılın muhasebe günü. Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse 250 gün geçti. Bu hizmet etmek için verilen sürenin neredeyse %  14’ü. Bu süre içerisinde Alanya Belediyesi olarak yapılanları her mecliste eksiği fazlası ile tartışıyoruz. Sorumuzu sorup bilgi alabiliyoruz. Birde büyükşehir belediyesi var seçime giderken verilen sözler, ne proje var ne yatırım, vaatler var. Bunca zaman geçti be bir proje duyduk ne de yatırım. Üstüne üstlük yapılan projeler ya durdu ya da yavaşlatıldı. Toptancı hal gibi,  katı atık bertaraf tesisi gibi, Alanyaspor tesisleri gibi. Aysultan tesisi en azından önümüzdeki sezona açılıp açılamayacağı gibi projelerde durum tespiti yapmak zorundayız. Bilindiği gibi, caddeleri devraldık AK Parti grubu olarak çekimser oy verdik çekimser oy vermemizin üç adet sebebi vardı 1’ncisi bu caddelerin üzerinde çalışan işçilerin gelecekteki iş durumu. 200 yakın işçiyi konuşuyoruz. Ve bu insanlara nerede çalışmaya devam edeceklerini merak ediyor öğrenmek istiyoruz. İkinci ise bu caddelere yapılacak yatırım. Antalya Büyükşehir Belediyesi devredilen caddelerde yapacağı hizmetlerin bütçelerini Alanya’ya aktarabileceği gibi birlikte yapmak suretiyle de maliyetin bir kısmına iştirak edebilirlerdi.  Ancak Antalya  Büyükşehir Belediyesi  5393 sayılı Belediye Kanu’nun 75. Maddesi  ile formüle edebileceği halde buna yanaşmadığı bir gerçektir.  Ayrıca kendi seçeceği bilbord raket ve led ekranların % 50 sini de seçerek Alanya Belediyesi’nin gelirinin de %50 sine de el koymuş durumdadır. Yani bizim yaptığımız sözleşemeye göre raket, bilboard ve led ekranların %50’sini de kendi uhdesinde kalmak kaydıyla devretmişti” dedi.

“UCUZ SİYASET PEŞİNDE DEĞİLİZ”

CHP grubu adına AK Partili Mehmet Ali Kiriş’in sözlerine cevap veren  Yılmaz Bağışlar, “bizim amacımız ucuz siyaset yapmak değil, her projeyi de illa başladı diye plan program altına almadan mantıksız bir şekilde ilerletmek yerine bunu bir bütçe planına oturtup öyle ilerletmek gerekir. Burada esas olan vatandaşların ödediği vergilerle oluşan bütçeyi doğru bir şekilde harcamaktır. Hem Alanyaspor tesisleri hem de diğer yatırımlarla alakalı biraz daha sabırlı olmak gerektiğine inanıyorum. Yatırımın sağlıklı bir şekilde sonuca gidebilmesi için ne kadar hızlı bir şekilde gittiği ne kadar alelacele yapıldığından  öte ne kadar makul mantıklı ilerletildiğidir önemli olan” dedi.

 “BALON BALIKLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA MEMNUNİYET VERİCİ”

Meclis Toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan  İyi Partili Meclis Üyesi Alper Kan, cadde, bulvar ve sokakların Alanya Belediyesi’ne devri sonrası öncelikli olarak Hacet Meydanı’ndaki kavşak karışıklığının bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Son olarak Tarım ve Orman Bakanı’nın  balon balıkları hakkındaki açıklaması memnuniyet verici bulduklarını söyleyen Kan bu sürecin takipçisi olacaklarını ve Alanya Belediyesi’nin de balıkçılara tam destek vereceği inancında olduklarını söyledi.