1142 üyenin oy kullandığı Genel Kurulda eski Başkan Bekir Akış ile Mevcut Başkan Hasan Yiğit yarıştı. Saat 10.00'da başlayan Genel Kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Alanya Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Erdem Alanya'da ki oda başkanları ve çok sayıda pazarcı esnafı katıldı. Mevcut başkan Hasan Yiğit güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi

Bekir Akış'ın yönetiminden söz alan bir üye, “437 bin lira para 4 yılda hangi birimizin yazın sıcağında altında ciddi bir kazandığını söyleyebilir. Hakkıysa alır ama bunu da faaliyet raporunda belirtip de esnafın karşısına çıkması bence manidar. Son 4 yıldan beri esnafa anlatılan asılsız 1 milyon 331 bin liradan bahsediliyor. Ben bunu ayıplıyorum. 300-400 bin lira ödedik diyorsunuz ama bir tanesi bile bakanlığa bildirmemişsiniz. Esnafı hiçbir şekilde bilgilendirmediniz” diye konuştu.

 'YİĞİT ONURUM VE ŞEREFİMLE OYNADI'

Başkan adayı Bekir Akış sözlerine Afrin'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Akış, “Sayın Hasan Yiğit benim onurum ve şerefimle oynadı. Ben gelir ve giderleri kalem kalem okuttum çünkü oda bütçesine giren paranın 1 milyon 331 binini harcamasına benim borcumu ödediğini gerekçe gösteriyor. Benim borcumu ödemek için siz değerli üyelerimizin kanını emmiş. Hiçbir zaman kendimi küçük düşürecek açıklamalar yapmadım. Ben Hasan başkana şunu söylüyorum, ben kurucu üyelerden biriyim. Bugün buradaki birlik ve beraberliği sağlayanlardan biri benim. 1995 yılından bugüne kendisi de 10 yıl başkan vekilliğimi yaptı. 2014 yılında ki seçimlerde berabere kaldık. Her zaman siz üyeler şeffaf olacaksınız. Benim dönemimde benim borcumu ödedin de huzur hakkını sen nasıl aldın. O zaman biz Hasan Yiğit'le beraber çaldık. " dedi.

'SİZ KARAR VERİN'

Hasan Yiğit yönetiminden kürsüye gelen bir üye ise, “165 bin 489 lira Bekir Akış odadan para aldı. Geçmiş yılları göz önüne alarak hangisinin çok olduğuna siz karar verin. Akış'ın hiç bahsetmediği bir durum var. 2010-2013 yılları arasında sadece 13 bin TL. Yiğit döneminde ise bağış 168 bin 697 TL. Bağış makbuzları belli bakmak isteyen bakabilir” diye konuştu. Hasan Yiğit yönetiminden bir başka üye de "Hiç kimse bir TL para almadı odaya bağışlandı. Önceki dönemlerde oda hiçbir dönem kara geçmemiş en azından Hasan Yiğit döneminde 2 dönem kara geçmiştir. Ayrıca pazar yerlerinde pazara çıkanlar bilir. Oradan bir yer parası alınır. Yazıp konuşmakla bazı şeyler bitmiyor. Herkes her şeyi biliyor. İki başkan adayının başkanlık dönemlerini göz önünde bulundurarak herkes oyunu versin" dedi.

'BİZİM VAADİMİZ ADALET VE ŞEFFAFLIK'

Bekir Akış yönetiminden bir üye, "Hiç kimse masum değil. Kimse oyun oynamasın. Yepyeni yönetim kadrosu ile karşısındayız. Önümüzdeki 4 yılı bizimle geçirmenizi istiyoruz. Tek ve en büyük vaadimiz adalet ve şeffaflık. Esnafın tüm kararlarda söz sahibi olduğu, çifte standart olmadan, sizin fikirlerinizin ön planda olduğu bir yönetim bizim vaadimiz. 4 yıldır bizi yönetenler ne zaman bir isteğimiz olsa belediyeyle karşı karşıya gelmemek için bizim hep karşımızda oldular. 1 trilyon küsurluk borç ödedik dediniz. 300 bin liralık fatura getiremediniz. Dualarımız yanına almış geziyor dediniz. Bütün kadın üyelerin ve tüm kadınlarımızın gururunu incittiniz. Genel kurulun akışının değiştirilmesi için yapılan tüm konuşmaları esefle kınıyorum" dedi.

Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Ali Darı "Değerli arkadaşlar bizim sevgiye saygıya ihtiyacımız var. Benim gönlüm birlik beraberlik içeresinde olup, sandıkta cevap vermesini isterdim. Ben üzüldüm bu tabloya. Bundan sonra aday olacaklar şunları iyi bilsin, maaşla, vergiyle, şuyla buyla uğraşmayın, esnafın sorunuyla uğraşın, esnaf yanıyor. Burada bir tek esnafın sorunuyla ilgili hiç bir şey konuşulmadı. Benim buradaki arkadaşlarıma ricam şudur, bir birinize darılmayın, esnafın seçimine saygı duyun. Kucak kucak verin." dedi .

'GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ HATALARI YAPMAYACAĞIZ SÖZ VERİYORUM'

Bekir Akış, 8. Olağan genel kurulumuz Alanya'mıza esnafımıza hayırlı olsun. Sorunları iyi bilen, sorunlara iyi çözüm üreten, genç dinamik, güzel bir ekiple birlikte sizlere en iyi hizmeti verebilmek için bir bayrak yarışındayız. Ben inanıyorum ki geçmiş dönemdeki bizimle pazarcılık yapan esnaf arkadaşımızın sayısı 735 taneydi. Bugün baktığımızda 1142 kişi var. Mevcut esnaf arkadaşlarımızı koruyarak, biz burada siz değerli arkadaşlarımıza istişare yapacağız. Alanya bir prestij bölgesidir. Üretici sıfatı adında ziraat odasına kayıt olmuş, ticari faaliyet yapan bu insanları denetimleri aktırarak bir noktaya getireceğiz. Bizler hallerden aldığımız ürünleri üreticiyiz diye sokağa çıkıp satmayacağız. Alanya'da her sokakta esnaftan fazla üretici yer almakta. Geçmiş dönemde odamız kurumuna kazandırdığımız mal varlıklarını hiç kimse konuşmadı. Sigortamızı, ödeyemediğimiz sizlerin huzurunda soruşturma açıldı. . Ben sizlere şunu söylemek istiyorum, Allah nasip ederse tekrar göreve gelirsem odamıza 3 tane araç kazandırmaya gayret göstereceğiz. 4 yıl içerisinde herhangi bir faaliyetin olmadığını da söylemek istiyorum. Odamızın ambulansı var, vizesi yaptırılmışsa oyumu Hasan Yiğit’e vereceğim. Açıkça biz esnaf temsilcisiyiz. Projelerimizi en iyi şekilde hayata geçireceğiz Bugün Alanya Pazarcılar odasının üyelerinin belediyeye herkesi borcu var Borcumuzu ödeyemiyoruz çünkü aldığımız ürünü satamıyoruz. Satamadığımız içinde kazancımız artmıyor, artması içinde birlik beraberlik içeresinde olmamız gerekir. Gelin hep birlikte bir web sitesi kuralım hem esnafımız faydalansın hem vatandaşlarımız faydalansın. Vatandaşlarımız pazarların nerelerde kurulduğunu görsün, fiyatları görsün. Biz dar gelirli üyelerimizin çocuklarının burs paralarını ödeyelim. Geçmiş dönemde yaptığımız hataları tekrar yapmacığımıza söz veriyorum. Genel kurulumuz Alanya’mıza hayırlı olsun.” Dedi

 'LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIM'

Sessizliğini koruyan Hasan Yiğit ise "Öncelikle kengerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Ben lafa değil icraata bakarım. Alanya Belediyesi ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, Alanya'mızda ilk kez kapalı pazar yeri inşa edildi. Kapalı pazar yeri yaklaşık bir ay içerisinde esnafımızın ve halkımızın hizmetine sunulacak. Bu hizmete katımız olduğu için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte sizlerin adına büyük bir mutluluk duyuyorum. Pazar yerlerini asfat yaptırarak sizleri tozun toprağın içinde kurtardık. Her yıl pazar yerlerini çizerek karışıklığı önledik, bu çizimlerden hiç bir esnaftan 3 kuruş para almadık. Siz ne demek istediğimi anladınız. Önceki dönemlerde olduğu gibi 3-5 kişiye boğun bükerek değil bir şeyler yaparak değil, gönül rahatlığı odamızı devir edip, devir alabilecek şeyler sağladık. Alanya belediyesi ile yaptığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki 4 yılda 4 tane kapalı pazar yeri projemiz hazırlanmış olup, Allah izin verirse göreve geldiğimiz takdirde sizlerin hizmettekine sunacağız. 2018 sezonunun açılması ile birlikte pazar yerlerine, turizm turları düzenleyip, işinizin daha iyi olması için çalışacağız. Çalışma raporumuzda belirlediğimiz 2 adet hizmet aracını hizmetinize sunacağız. Aracında sorun olan esnaflarımız bu araçları kendi araçlarının sorunu çözülünceye kadar ücretsiz kullanabilecektir. 2018 sezonunun başladıktan sonra pazar yerlerindeki denetimimiz sıklaştırılarak sizlerin daha rahat çalışmasını sağlayacağız. Korsanlara kesinlikle müsaade edilmeyecek, üretici olmayan üreteciymiş gibi geçinen kişiler kesinlikle pazar yerine sokulmayacaktır. Zamanında başımıza bela edilen sosyete pazarı kapatılması için ölüm tehditti almama rağmen mücadele ettim ve kapatılmasını sağladım. Açılmaya çalışılan sosyete pazarlarının açılmasını engelledik. 2019'dan sonra üyelerimizin üniversiteye giden çocuklarına burs vermeye başlayacağız. Sizden ricam bana ve ekime görev vermenizi istiyorum. Araç alacaklarını söyledi, ben bıraktıkları borç ile kaç tane araba alırdım odaya. Ne borcumuzu ödediniz dediler, 334 bin lira nakit faturalı para yatırdım. Huzur hakkını esnaf bana güvendiğinden geldi bıraktı." İfadelerine yer verdi.

Hasan Yiğit’in Yönetim kurulu şu şekilde.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Nazmi Karakan, Mustafa Doğan, Hasan Hastürk, Ali Şahin, Cihad Ünal, Hasan Sertgöz, Mehmet Uyar, Murat Tokgöz

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Ali Uçkaya, Ali Yıldız, Tahsin Yalçın, Zeki Kaynarpunar, Önder Kıldan, Mehmet Şahinkaya, Zafer Yıldız, Sıtkı Erdemir, Hasan Boz Denetim Kurulu Asil Üyeler; Mehmet Gök, Murat Kömeç, Fatih TEzcan Denetim Kurulu Yedek Üyeler; Şekip Uyar, Halil Tepe, Abdulkadir Çetin