Elazığ merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 6.8 büyüklüğündeki deprem ülkede büyük üzüntüye yol açtı. İlk belirlemelere göre 29 kişinin yaşamını yitirdiği yaklaşık bin 500 kişinin yaralandığı deprem sonrası devam eden artçı sarsıntılar ve soğuk hava şartları bölgede oldukça zor anlar yaşatıyor. Sokakta, araçlarda kalan vatandaşlar dondurucu soğukları nedeniyle büyük zorluk yaşıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da deprem seferberliği başlatıldı. Alanya Belediyesi başta olmak üzere siyasi partilerin temsilcilikleri ve sivil toplum örgütleri deprem için yardım toplamaya başladı. 
ALANYA BELEDİYESİ YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
Alanya Belediyesi deprem felaketi yaşayan Elazığ için yardım kampanyası başlattı. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde kurulan çadıra vatandaşlar ilk günden yardımlarını ulaştırdı. Öte yandan meydana gelen Kızılay otobüsünde de kan bağışları kabul edildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Kızılay otobüsüne gelerek kan bağışında bulundu. 
YÜCEL; “ELAZIĞ’A HEPİMİZ SAHİP ÇIKALIYIZ”
Başkan Yücel, “Öncelikle tüm ülkemizin başı sağ olsun.  Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerine de sabır diliyorum. Alanya halkı olarak gerek ihtiyaç maddeleri gerekse de Kızılay’ı kan bağışıyla desteklemek zorundayız. Kara gün dostu olarak Alanyalılar olarak Elazığ’a hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Bu vesileyle yardım TIR’ımız da burada. Yardımlar toparlanır toparlanmaz yola çıkacak. Tüm Alanya’dan hem Kızılay’a hem de gıda, battaniye, elektrikli soba gibi ihtiyaç maddeleri konusunda desteklerini bekliyorum. Alanya halkının gereğini yapacağına inanıyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
MHP İLÇE TEŞKİLATI YARDIMLARI TESLİM ETTİ
MHP İlçe Teşkilatı deprem felaketi yaşanan Elazığ’a gönderilmek üzere topladığı yardımları Hükümet Meydanı’nda bulunan yardım çadırına teslim etti. Hükümet Meydanı’na gelen MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile yönetim kurulu üyeleri Elazığ’a gönderilmek üzere toplanan malzemeleri yardım çadırına teslim etti.  
TÜRKDOĞAN; “ÜMİT EDERİZ Kİ CAN KAYBI ARTMAZ”
Malzemelerin yardım TIR’ına yüklenmesinin ardından konuşan Türkdoğan, “Elazığ’da yaşanan deprem sonrası zarar gören vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek, onların yanında olmak amacıyla Alanya Belediyesi’nin düzenlediği yardım kampanyasına MHP İlçe Teşkilatı olarak gücümüz yettiğince yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kollarımız ve vatandaşlarımızın destekleri ile katkıda bulunduk. Depremde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ümit ederiz ki can kaybı artmaz. Cenab-ı Allah büyük Türk milletine böyle bir felaket yaşanmasın diyorum. Tüm vatandaşlarımızı da Alanya Belediyesi’nin Elazığ depremi ile alakalı düzenlediği yardım kampanyasına katılmaya bekliyorum. Bu kampanyaya destek veren tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.  
TOKLU; “ONLAR ÜŞÜRSE VİCDANIMIZ DONAR”
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Elazığ ve Malatya için düzenledikleri yardım kampanyasına herkesi davet etti. Toklu, “AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Elazığ ve Malatya’da gerçekleşen deprem felaketi ile ilgili yardım kampanyası başlattık. Bu kampanya bağlamında depremzede vatandaşlarımıza yardım kampanyası başlattık. Battaniye ve diğer malzemelerle ilgili seferberlik ilan ettik. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımızın da çalışması sonucunda inşallah önümüzdeki günlerde ilk TIR’ımızı Elazığ ve Malatya’da depremden zarar gören vatandaşlarımız için yola çıkaracağız. Bu bağlamda tüm Alanyalılardan depremden zarar gören vatandaşlara yardım etmek için ellerini taşın altına koymalarını rica ediyoruz. Çünkü oradaki vatandaşlarımız, bebeklerimiz üşürlerse biz burada donarız. Vicdanımız donar. İnşallah hayırlı bir işe vesile olmuş olacağız. Bu çağrımıza ilk günden duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Açıkladığımız ilk dakikadan itibaren ilçe teşkilatımıza gelen ve yardım etmek isteyen, erzak ve battaniye yardımında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız ilçe teşkilatı ile irtibata geçip sekreteryaya yardımlarını bırakabilir” dedi.
CHP BÜYÜKŞEHİR İLE KOORDİNELİ
CHP Alanya İlçe Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 5 bin kişilik kahvaltı erzakı, 2 bin 5 yüz kişilik battaniye ve AFAD desteğini gerçekleştirmiş durumda. CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ; "6.8 şiddetinde dün gece hepimizi sarsan Elazığ depremi sonrası ilçe başkanlığımız ve Antalya Büyükşehir Belediyemiz 5 bin kişilik kahvaltı organizasyonu, 2 bin kişilik battaniye desteği, AFAD desteği ve vatandaşlarımıza gerekli olacak sosyal ve ekonomik anlamda yardımlar başlatmış durumdayız. Elazığ'lı hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, siyaset üstü olan bu durumda seferber olan tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, belediyelerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yardımlar için duyarlılık göstereceğinden asla şüphe duymuyorum" dedi
İYİ PARTİ’DE HAREKETE GEÇTİ
İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı afet haberin gelmesinin ardından teşkilat içerisinde yardım toplamaya başladı. Sabah saatlerine kadar toplanan gıda dışı yardımların bir kamyonu yola çıktı. İyi Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ümit Sönmez, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların evlerine kadar gideceklerini söyledi. Sönmez, “Elazığ’da meydana gelen depremde mağduriyet yaşayan halkımız için giysi, battaniye, soba ve her türlü erzak İyi Parti İlçe Teşkilatı’na ulaştırıldığı takdirde il başkanlığımız aracılığıyla yardımlarımızı ileteceğiz. Vatandaşlarımız gerekirse bizleri arayabilir. Teşkilatımıza gelemeyen vatandaşların da yardımlarını evinden alacağız. Yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız bizlere 0530 827 19 48 numaralı telefonu arayabilir” dedi. 
ALANYASPOR’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Aytemiz Alanyaspor'da 2 Şubat'ta sahasında oynayacağı BTC Türk Yeni Malatyaspor maçının bilet gelirlerini depremzede vatandaşlara bağışlayacağını açıkladı.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ÇAĞRI YAPTI
İlçedeki bazı sivil toplum örgütleri de Alanya Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası nedeniyle üyelerine mesaj göndererek yardımlarını Alanya Belediyesi tarafından kurulan yardım çadırına yardımlarını iletmelerini istedi.  Burak Gül – Erkan Uysal
deprem-2.jpgdeprem-3.jpgdeprem-5.jpgdeprem-6.jpg