Alanya Vergi Dairesi, yayınladığı resmi ilan ile ilçede çeşitli dönemlere ait vergi borcu olan mükelleflerin isimlerini yayınladı.  Yayınlanan listede 155 mükellefin 356 kalemden olan vergi borçları kamuoyuna duyuruldu. Listedeki toplam borç miktarı ise 7 milyon 514 bin 807 TL 88 kuruş.

EMLAK SEKTÖRÜ İLK SIRADA

Yayınlanan listede emlak sektörünün ağrılıklı vergi borcu olan sektörler içerisinde ilk sırada olduğu gözlendi. Bununla birlikte turizm sektöründen de çok sayıda mükellefin vergi borçlarını ödemediği gözlendi.

YABANCILAR DA BİZE UYDU

Listede en dikkat çekici nokta ise borcun önemli bir kısmının yabancılara ait olmasıydı. Yabancıların ortak olduğu şirketler bir kenara sadece şahı olarak dahi 155 kişilik listede 36 yabancının ismi yer aldı. 36 Yabancı vergi mükellefinin Türkiye Cumhuriyeti’ne toplam vergi borcu 1 Milyon 148 bin 465 TL olarak göze çarptı. Bu durum “Yabancılar da bize uydu vergi affı bekliyor” yorumlarına nende oldu.

HERBORTH’UN DA ADI LİSTEDE

2005 Yılında Alanya’da tutuklanan emlakçı Alman Vatandaşı Rene Herborth, daha sonra serbest bırakılmış ancak akli dengesini kaybetmişti. Almanya’da da bir süre cezaevinde bulunduğu ardından da akıl hastanesine yatırıldığı iddia edilmişti. Herborth’un vergi borcu ise 47 bin 714 TL.