Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu başkanlığında aylık olağan toplantısını yapan Yabancılar Meclisi Üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de devam eden mücadelesine destek verdi. Ülke bayraklarıyla toplanan üyeler TSK’ya desteklerini bildirdikten sonra, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le de fotoğraf çektirdiler.

BAŞKAN YÜCEL, “TÜM DİNLERLE, TÜM DİLLERLE YAŞAMAKTAN MUTLUYUZ”

Yabancılar Meclisi üyelerinin bu duyarlı davranışı üzerine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu basına bir açıklama yaptı. Alanya’nın çok dinli, çok dilli, çok kültürlü bir medeniyet şehri olduğunu hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel her zaman şunu söylüyorum: “Biz burada tüm dinlerle tüm dillerle birlikte yaşamaktan mutluyuz”.

Başkan Yücel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün de soğulsunlar Alanya Belediyemizin Yabancılar Meclisi bizleri ziyaret ederek, sınır ötesinde, Afrin’de tüm yabancı terör örgütleriyle mücadele eden Türk askerine başarılar dilemek ve tüm gönülleriyle onların yanında olduklarını dile getirmek istediler. Çünkü her zaman söylüyorum terör sadece bizim ülkemizin sorunu değil; tüm dünyanın sorunu. Amacımız huzur içinde, mutluluk içinde ve güven içerisinde insanca yaşamaktır. Bu vesileyle de Afrin’de hayatını kaybeden tüm askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum”

“YÜREĞİMİZ, DUALARIMIZ ONLARLA”

“Yüreğimiz, gönlümüz ve dualarımız hep onlarla. Yabancılar Meclisimizde 18 farklı ülke vatandaşı var, onların da temennileri bu yönde. Ben de onların bu duyarlı davranışlarından dolayı gerçekten duygulandım, duygulanmamakta elde değil. Hepsine sizlerin ve Türk milletinin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu dünya hepimizin dünyası, hep birlikte huzurlu, güvenli, mutlu bir dünyada yaşamak istiyoruz.”

ABDULLAH KARAOĞLU, “TÜRK ASKERİ BÖLGENİN HUZURU İÇİN SURİYE’DE”

Türk askerinin Suriye’de bulunma sebebiyle ilgili üyelere ve basına açıklama yapan Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise, “Türk askeri Suriye topraklarında bölgenin huzuru için bulunuyor. Terörle mücadele bitince de ülkemize geri döneceklerdir. Türk askeri sayesinde bölge huzura kavuşacaktır” dedi.