Shemall Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen Dostluk ve Barış Festivali'nin kapanış programına Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, 2008 yılında Aksu İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında felç 'Umut bebek' olarak tanınan Umut Karadayı, koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı ve yabancı gelinler katıldı. Festivalin ev sahipliğini ise Shemall Alışveriş Merkezi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emel Çakmak yaptı. Üç gün süren etkinliklerin amacına ulaştığını söyleyen Çakmak, festivalin gelecek yıl daha geniş katılımla süreceğini belirtti.

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina ise amaçlarının yerleşik yabancılar ve Türk vatandaşlarını bir araya getirmek, kaynaşma, birlik, beraberlik ve dayanışma ortamı sağlamak olduğunu söyledi. Festivali 7 yıldır yaptıklarını anlatan Sorokina, "Önümüzdeki yıl festivalimize Çin ve Azerbaycan da katılacak. Festivalimiz büyümeye devam edecek" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından geleneksel kostümleriyle cezvelerle ocak üzerinde Türk kahvesi yapan yabancı gelinler, hünerlerini sergiledi. Bazı gelinler cezveyi ocakta fazla tutunca kahveyi taşırdı. Kahve yapmanın ince ayrıntıları olduğunu, zamanlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten yabancı gelinler, yaptıkları kahveleri de davetlilere ikram etti.

Etkinliğin onur konuğu olan 'Umut' ile koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı da organizasyonu yakından izledi. Organizasyon komitesi, Gülsüm Kabadayı'ya da Umut'a baktığı ve verdiği destek için çiçek vererek teşekkür etti.