Windows 7 ve Windows 8 / 8.1 kullanıcılarının pek çoğunda, Windows 10’a yükseltme işleminin yapılmasını sağlayan Windows 10 kurulum dosyaları otomatik olarak indirilmeye başlandı. Otomatik indirme işlemi, bazı kullanıcıların işine yarasa da Windows 10’a geçmeyi henüz düşünmeyen pek çok kullanıcı için sorun oluşturdu. Otomatik Windows 10 indirmelerini durdurmak ve “Windows 10’a geç” emrivakisinden kurtulmak için öncelikle rezervasyonunuzu iptal etmelisiniz.

Windows 10 Rezervasyonu Nasıl İptal Edilir?

1. Öncelikle Görev Çubuğundaki Bildirim Alanında (Saat - Tarih’in bulunduğu alan) bulunan “Windows 10’u Alın” simgesine çift tıklayın.

2. Açılan pencerede sol üstteki 3 çizgili ikon’a tıklayarak menüyü açın.

1-035.jpg

3. Açılan menü’nün en altındaki “Onayı Görüntüleyin” bağlantısına tıklayın.

2-033.jpg

4. Açılan pencerede bulunan “Rezervasyonunuzu İptal Edin” bağlantısına tıklayın.

3-022.jpg

5. "Emin misiniz? İptal Edilsin mi?" başlıklı bir pencere açılacaktır. Buradaki uyarı metninde de okuyacağınız gibi “İptal etmeyi seçerseniz ücretsiz Windows 10 yükseltmesini kaçırabilirsiniz”. Bu penceredeki “Rezervasyonunuzu İptal Edin” butonuna tıklayarak iptal işlemini tamamlayabilirsiniz.

4-014.jpg

Otomatik Windows 10 İndirmeleri ve Yükseltmesi nasıl İptal Edilir?

Rezervasyon işlemini iptal ettikten sonra “Get Windows 10 App” yani “Windows 10 Rezervasyon Uygulaması“nı kaldırmalısınız.

Get Windows 10 App (Windows 10 Rezervasyon Uygulaması) Nasıl Kaldırılır?

1. “Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Yüklü güncelleştirmeleri görüntüle” yolunu izleyerek “Yüklü Güncelleştirmeler” penceresini açın.

2. Arama kutusuna KB3035583 yazın.

3. Yüklü güncelleştirmeler listesinde sadece “KB3035583” güncelleştirmesi kalacaktır. Bu güncelleştirmenin üzerine sol tuşla bir kere tıklayın ve seçili hale getirin. Yine güncelleştirmenin üzerinde “Sağ Tuş > Kaldır” komutunu uygulayın.

4. “Bu güncelleştirmeyi kaldırmak istediğinizden emin misiniz?” sorusuyla karşılaşacaksınız. “Evet“e tıklayın ve güncelleştirmeyi kaldırın.

5-005.jpg

5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. Aşağıdaki klasörlerin içini temizleyerek daha önce inmiş olan tüm Windows 10 güncelleştirme dosyalarını silin.
C:$Windows.~WS
C:$Windows.~BT
C:WindowsSoftwareDistributionDownload

7. Artık Windows 10 güncelleştirme mesajlarını almayacaksınız. Aynı zamanda otomatik indirmelerden de kurtulmuş olacaksınız.

Windows Güncelleştirme Ayarları Nasıl Değiştirilir?

1. “Denetim Masası > Windows Update > Ayarları Değiştir” yolunu takip ederek “Windows Güncelleme Ayarları” penceresini açın.

2. Açılan pencereden, “Önemli Güncelleştirmeler” başlığı altındaki “Güncelleştirmeleri otomatik olarak yükle (önerilen)” seçeneğini “Güncelleştirmeleri denetle, ancak indirme ve kurma konusundaki kararı bana bırak” seçeneği ile değiştirin ve Tamam butonuna tıklayın.

6-004.jpg

Yeni güncelleştirmeler bulunduğunda Windows kurulum için sizden izin isteyecek. “KB3035583” güncelleştirmesinin kurulumuna izin vermeyin.