Büyükşehir Belediyesi’nin Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı’nda kurduğu kurban kesim yerleri Antalyalılardan yoğun ilgi gördü. ANET’in usta kasapları ile 20’ye yakın temizlik görevlisi vatandaşlara hizmet etti. Büyükşehir veterinerleri de vatandaşların kurbanlıklarını sağlık açısından kontrol etti.

ETLER POŞETLERDE TESLİM EDİLDİ

Görevliler tarafından şeker ve kolonya ile karşılanan vatandaşlara bekleme yerlerinde çay servisi yapıldı. Sıra numarasına göre yapılan kesimler ANET’in kasapları tarafından hijyen koşullarında, kurbanlıkları eziyet edilmeden kısa sürede gerçekleştirildi. Kesilen kurbanlar vatandaşlara parçalanıp, poşetlenerek teslim edilirken, temizlik görevlileri de kesim yerlerini aralıksız temizleyerek, deri ve iç organları konteynırlarda muhafaza edildi. Büyükşehir tarafından oluşturulan atık toplama ekibi de kesim sonrasındaki kurban atıklarını topladı. Kurbanlarını güvenli ve steril şartlarda kestiren ve en temiz şekilde teslim alan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı teşekkür etti. Kesim noktalarında zabıta ve güvenlik görevlileri de hazır bulundu.

‘HAYVAN YAKALAMA TİMİ’ GÖREVDE

Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için ‘Hayvan Yakalama Timi’, bayram süresince görev yaptı. Vatandaşların halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapmalarını engellemek için denetimlerine bayram süresince aralıksız devam etti. Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesildi.

Editör: TE Bilisim