VATANDAŞ BU FIRSATI KAÇIRMASIN

Yasa kapsamında, 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, gibi tüm vergiler ile tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren, trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezası, karayolları usulsüz geçiş cezaları ile öğrenim ve katkı kredisi ve ecrimisil gibi borçlarını yapılandırılarak ödenebileceğini ifade etti. Metin UZUN, mükellefi rahatlatacak düzenlemeden yararlanılması çağrısında bulunurken, ekonomik olarak zor durumda olan ancak iyi niyetli mükelleflerin ödeme sıkıntısını aşmak amacıyla yapılan yasa ile ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebileceğini belirtti.

VERGİ DAİRELERİ 23.59'A KADAR AÇIK

Yasanın kendi içinde uzatma süresinin olmadığına değinen Metin UZUN kanundan yararlanmak isteyen borçluların 30 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı. Ayrıca Antalya merkez ve ilçeler vergi daireleri ve Malmüdürlüklerinde gece 23.59 'a kadar mükelleflerin işlemlerinin yapılacağını ifade etti. Uzun, yasadan yararlanmak isteyen borçluların, bizzat bağlı olunan vergi dairesine gelerek veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile başvurularını yapabileceğini bildirdi.

İLK İKİ TAKSİT SÜRESİNDE ÖDENMELİ

Yapılandırma taksitlerinin 2 ayda bir ödemeli olduğunu belirterek, peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Metin Uzun, taksitlerin ilk 2'sini zamanında ödemeyenlerin kanunun getirdiği imkânlardan yararlanamayacağını vurguladı. Ayrıca yapılandırmasını peşin ödeme şeklinde yapan mükelleflere peşin ödeme indirimi de yapılacağına değindi. Yeniden yapılandırmanın kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirdiğini kaydeden Metin UZUN, “Vatandaş bu son fırsatı kaçırmasın” dedi.