Vatan Partisi Alanya İlçe Sekreteri Evren Kurtoğlu TBMM’de 1.tur görüşmeleri tamamlanan “Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında partisinin görüşlerini içeren ve sosyal medyada başlattıkları “Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır” çalışması hakkında basını bilgilendirdi. Her türlü iletişim aracıyla kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını belirten Kurtoğlu “tüm vatandaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz” dedi. Facebook, twitter, inttagram gibi sosyal medya hesaplarınızdaki profil resimlerinizi Cumhur Başkanlığı sistemine Hayır resmiyle değiştirin diyen Evren Kurtoğlu “bu yanlış gidişe dur demek için sesinizi çıkarın tepkinizi koyun” dedi. Kuru kuru sadece bir “ Hayır” demediklerini belirten Kurtoğlu “Hayır” demelerinin gerekçelerini de şu şekilde sıraladı.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi, İkinci İstiklâl Savaşının önündeki tuzaktır.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi, aynı zamanda AKP iktidarının önündeki tuzaktır.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimiyle, AKP bir tuzağa ilerlemektedir, daha doğrusu tuzağın içine itilmektedir.

*ABD Büyükelçiliği internet sitesinde yayınlanan Nihat Erim hatırlatmalarıyla 12 Eylül tehdidi Türkiye’nin önüne konuyor.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi, Atlantik'in Diktatörlük söylemine fırsat veriyor ve farklı güçleri ABD planlarının içine çekiyor.

*Hatırlanacaktır, Saddam Hüseyin ülkenin tartışmasız lideri iken, attığı hesapsız adımla tuzağa basmıştı.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişimi, Türkiye’nin içerde ve dışarda teröre karşı mücadelesine hizmet etmiyor, tersine zarar veriyor.

*Milletin en az yarısı Cumhurbaşkanlığı Sistemini istemiyor.

*İstiklâl Savaşında aynı cephede omuz omuza yer alan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde karşı karşıya geliyor.

*FETÖ Darbesine karşı birleşmiş olan güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde ayrışıyor.

* PKK’ya karşı birlikte mücadele eden güçler, Cumhurbaşkanlığı Sisteminde birbirine yan bakıyor.

*Bırakalım başka partileri ve güçleri, AKP ve MHP içinde bile Cumhurbaşkanlığı Sistemine karşı çok güçlü bir direniş var.

Özetlersek Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yalnız milleti değil, AKP ve MHP’yi bile bölmektedir. Oysa bugün Türkiye’nin önüne koyduğu iş, Cumhurbaşkanının da kabul ettiği gibi, Millî Seferberliktir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Millî Seferberliğe hizmet etmiyor. Eğer Cumhurbaşkanlığı Sistemi Meclis’ten geçerse, arkasından gelen 60 gün Türkiye Referandum Savaşlarına girecek. Millet, iki ay boyunca Cumhurbaşkanlığı Sistemi yandaşları ve karşıtları olarak birbiriyle mücadele edecek.

*Terör saldırılarının hedefi olan Türkiye güçleri birbirleriyle kapışacak.

 *Mehmetçik ve Polis cephede savaşırken, millet cephe gerisinde birbirinin yakasına yapışacak.

* Millet, İstiklal Savaşı cephesini terk edecek ve iki bölüğe ayrılıp Referandum savaşında cephe tutacak.

* Bu bölünme ortamı, Ordunun ve Polisin moralini de olumsuz etkileyecektir.

*Cumhurbaşkanlığı Sistemi girişiminden vazgeçmek, AKP için bir yenilgi değildir; ağır yenilgiden kurtulmak için akıllı bir davranıştır.

*O zaman Cumhurbaşkanı itibar kaybetmeyecek, fakat bütün ülkede alkışlanacaktır.