Toplantıya Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 24 Temmuz’da uygulanmaya başlayan kararlardan esnafın ve vatandaşların büyük memnuniyet duyduğu ifade eden Vali Karaloğlu, “Bugün 24 Temmuz’dan itibaren uygulamaya başladığımız yeni kararlar ile ilgili esnafımızın, vatandaşlarımızın sivil toplumun, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerimizin taleplerini yeniden değerlendirdik, gözden geçirdik. Şunu gördük ki aldığımız kararlar ile ilgili ciddi bir memnuniyet var. Ufak tefek talepleri de ilave işlerle çözmüş olacağız. Hep söylüyoruz hedefimiz daha güvenli huzurlu daha yaşanabilir daha düzenli bir Kaleiçi’ni hep beraber yaratmak. Burada tabi amiral gemisi Büyükşehir belediyemiz. Kaleiçi’nde çalışmalarımız sürecek” dedi.

KARARLAR HARFİYEN UYGULANACAK

Antalya'nın çok önemli bir marka değeri olan Kaleiçi'ni hem şehrin tanıtımında hem de turizminde iş yapan esnaflar açısından daha cazip hale getirmek için gayretlerinin devam edeceğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Süreci izlemeye devam edeceğiz. Artık aldığımız kararları bundan sonra harfiyen uygulayacağız. Artık bundan sonra trafik, park ihlalleri, sokak işgalleriyle ilgili cezalar uygulanacak. Hiç kimse, ne esnaf, ne oraya giren-çıkan insanlar 'bilmiyorduk, duymadıydık' gibi mazeretleri de kabul etmiyoruz. Aldığımız kararlar harfiyen uygulanacak, ihlal edenlere karşı da gerekli yasal işlemler yapılacak” diye konuştu.

KALEİÇİ’NE BÜYÜK BİR HASSASİYETİMİZ VAR

Kaleiçi’ni Antalya’nın pırlantası olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şöyle konuştu, “Kaleiçi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminde Kaleiçi’nin fiziki güzelleşmesine yönelik çok önemli yatırımlar yaptık. O günkü parayla 30 milyon Türk Lirası’nın üzerinde bir yatırımla Kaleiçi’ne çok önemli bir katkı sağladık. Daha sonra Çiçek Açan Şehirler Projesi kapsamında Kaleiçi’nde yaptığımız peyzaj çalışması dünya birinciliği ödülüne layık görüldü.”  

KALEİÇİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULUYOR

Kaleiçi ile ilgili büyük bir hassasiyet içinde olduklarını vurgulayan Türel, “Bu noktada Kaleiçi’nde trafiğinin içeride artık kontrollü bir hale gelmesi ve dışarıdan trafik akışının durdurulması gibi birçok hususta esnafımızın ve vatandaşlarımızın talepleri söz konusuydu. Bu konuda Sayın Valimiz her zaman olduğu gibi Antalya’mızın sorunlarına göstermiş olduğu duyarlılığı burada da gösterdi. Bundan birkaç ay önce başkanlığında bazı kararlar aldık. Bu kararlarımızı kısa bir sürede uygulamaya koyduk.  Bugünkü toplantıda kararların uygulama aşamasındaki aksaklıkları gözden geçirdik. Periyodik olarak bu toplantıları yapacağız. Kaleiçi ile ilgili atılmış olan bu adımlar Kaleiçi’nin hak ettiği değeri bulması açısından çok önemli. Sayın valimize de bu hassasiyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim