Her yıl Mart Ayı’nın son Pazartesi Günü’nden itibaren kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri ilçede birçok noktada yapılan etkinlik ve söyleşilerle devam ediyor. Kütüphane Haftası’nda dikkat çeken bir etkinlik ise Ünlü çocuk Kitabı Yazarı Burcu Bahar’ın Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde öğrenciler ile buluşması oldu. Saat 10:00’da gerçekleşen etkinlikte kitaplarını ziyarete gelen anaokulu çocukları için imzalayan Bahar, ardından çocuklarla şarkı söyledi oyunlar oynadı. 

“ÇOCUKLARIN ENERJİSİ YÜKSEK”

Etkinlik öncesinde Gerçek Alanya Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Yazar Burcu Bahar, ilk olarak neden çocuk kitapları yazdığını anlattı. Bahar, “Çocuk kitapları, çünkü çocukların hayal güçleri ve enerjileri çok yüksek biz büyüdükçe biliyorsunuz ki bu enerjimizi ve hayal güçlerimizi kaybediyoruz.  Ben onlarla yaşamayı o hayal güçlerinin içinde olmayı çok seviyorum. Birlikte paylaşımlarımız farklı çok doğal, çok samimi, çok enerjik herhalde o yüzden çocuk kitapları.” Diye konuştu. 

HİKÂYELER NASIL ORTAYA ÇIKIYOR?

Hikayelerini nasıl oluşturduğu sorusunu da yanıtlayan Burcu Bahar, “Aslında hikayelerin kahramanları hep hayatımızda. Çünkü ben genellikle gözlem yapmayı çok seviyorum mutlaka bir söyleşide etkinlikte bir kahraman buluyorum o kahramanın sonra bir hikayesi oluşuyor. Bazı kahramanlarda benim ailemin içinde onlarda kullanmayı seviyorum aslında hayatın içinden diyebiliriz. Benim için kahraman bulmak çok kolay etrafımda bir sürü çocuk var.” Dedi. 

“OKUMA ORANIMIZ YETERSİZ”

Çocukların kitaplara ilgi gösterdiğini ancak çok fazla okumadığının altını çizen Bahar, “Kitap okumanın önemini kitabı alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini çocuklar bilmiyor.  Kitabı alırken biliyorsunuz ki kapağa ve sayfa sayısına bakıyorlar ama arkalarını okumaları gerektiğini bilmiyorlar.  Aslında fuarlara gelirken bunların eğitimin verilmiş olması lazım kitabı nasıl seçeceklerine dair çok da ümitsiz değilim. Çocukların kitaba alışkanlıkları bilgisayarlarla telefonların önüne geçiyor diye düşünüyoruz fuarlar kütüphane haftaları çok faydalı oluyor bu kadar çok kitabı görecekleri tek yer kütüphanelerdir eminim ileride çok daha iyi olacaktır.” Şeklinde konuştu.