Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ), ünlü oyuncular Tayfun Sav, Tevfik İnceoğlu, Nihat Oktay ile Yönetmen Banu Kaptanoğulları’nı öğrencileri ile bir araya getirdi. Alanya ve Gazipaşa’da çekimleri gerçekleştirilecek ve ulusal bir kanalda yayınlanacak olan yeni bir dizide beraber yer alacak olan konuşmacıların gerçekleştirdikleri “Geçmişten Günümüze Tiyatro” konulu söyleşiye, ECS Medya Grup olarak ekibin cast, yönetmen ve yapım ekibi de eşlik etti. ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ev sahibi ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra ALKÜ Genel Sekreter Vekili Yrd.Doç.Dr. Fatih Selvi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, ALTSO MYO Müdürü Prof. Dr. Süleyman Uyar, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

SADEC BİLİMSEL ALANDA DEĞİL

SOSYAL ALANDA DA İYİ YETİŞTİRECEĞİZ

Değerli isimlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Pınarbaşı konuşmasına; “Biliyorsunuz ki biz yeni bir üniversiteyiz. Her yönüyle güzel bir üniversite olacağız inşallah. Sizleri sadece bilimsel olarak değil aynı zamanda sosyal olarak da iyi yetişmiş bireyler olarak görmek istiyoruz.”sözleri ile başladı.

Senato’dan geçen ilk yönergelerden birinin Öğrenci Kulüplerine yönelik olduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı; “Sizlerin Kulüpler kurmanızı istiyoruz. Aktiviteler yapın. Hayatın içerisinde yer alın. Sadece derslerinizle uğraşmayın. Bir tiyatro Kulübümüz var. Hatta geçen sene çeşitli faaliyetlerde bulundular. Özellikle onlar için bugün çok değerli konuklarımız var.” şeklinde konuştu. Sinema ve tiyatronun kültürel öneminin yanı sıra ülkelerin tanıtımı için de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Rektör Pınarbaşı, “Binlerce yılık bir tarihimiz olmasına karşın bu konularda bile maalesef çok ağır ilerliyoruz. O yüzden siz değerli gençlerimizin sinemaya ve tiyatroya daha fazla önem vermesini istiyoruz.” Dedi. Rektör Pınarbaşı; “ Sözlerimi çok fazla uzatmadan bu vesile ile üniversitemizde öğrencilerimiz ile buluşmayı kabul ederek bizleri onurlandıran çok değerli konuklarımıza da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını noktaladı.

ÖĞRENCİLERİN ZORLU

SORULARI SÖYLEŞİYE RENK KATTI

Kısaca konukların kendilerini tanıtmaları ile başlayan söyleşi ardından soru- cevap şeklinde devam etti. Öğrencilerin yönelttikleri zorlu soruların keyif kattığı söyleşide Kurtlar Vadisi Dizisinde “Mithat” karakteri başta olmak üzere birçok kişiliğe hayat veren Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Tayfun Sav; salonda bulunan öğrencilere çok okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Sav, uluslar arası platformlarda daha fazla yer almamız gerektiğini ifade ederek; “Sinema alanında ülkemiz adına gelen her ödül bizleri sonsuz mutlu ediyor.” Dedi. Yapımcı Erdal Açık tarafından dizi sektörünün ticari yönünün de anlatıldığı söyleşide yapımcı Açık, dizilerdeki bazı konuların toplum tarafından ilgi gördüğü için sıklıkla işlendiğini ifade etti.  Söyleşide gençler ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren konuşmacılar, ALKÜ’nün ilerleyen süreçte güzel ve başarılı bir üniversite olacağına inandıklarını belirterek her türlü desteği vereceklerini söylediler.Samimi bir ortamda gerçekleştirilen söyleşinin sonunda konuklardan ünlü oyuncu Tayfun Sav öğrencilere duygu yüklü bir şiir okudu. Beğenilerini alkışlarla ifade eden öğrenciler söyleşinin ardından konuklarla selfie çektirdiler.