Japonya’dan İran’a, Brezilya’dan Tunus'a, dünyanın dört bir yanından bir araya gelen 10 film, Türkiye’de ilk kez Antalya’da gösterilecek. “Good Bye Lenin! / Elveda Lenin!” ile dünya çapında üne kavuşan yönetmen Wolfgang Becker’in başkanlığında, İzlandalı bağımsız sinemacı Rúnar Rúnarsson, Hollandalı kült oyuncu Johanna ter Steege, Polonyalı yapımcı Ewa Puszczynska ve Busan Film Festivali’nin yönetmeni Jay Jeon’dan oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi, 10 film arasından bir filme 65 bin TL değerindeki En İyi Film Ödülü’nü verecek. 

  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin, uluslararası yarışmasında yer alacak filmler açıklandı. Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya, Fransa, Hırvatistan, İran, İsveç, Japonya, Katar, Lübnan, Norveç, Ruanda, Sırbistan, Slovenya, Slovakya ve Tunus’tan toplam 10 film, En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında 100 bin TL’ye yakın para ödülü için yarışacak.

   JÜRİ BAŞKANI WOLFGANG BECKER

  Bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi’nin başkanlığını; Alman yönetmen ve senarist Wolfgang Becker yürütecek. 1988’de yönettiği ilk filmi “Schmetterlinge” ile Locarno’da Altın Leopar kazanan, ardından çektiği “Kinderspiele” (1992) ve Berlin’de Jüri Özel Ödülü’nü alan “Life Is All You Get” ile başarısını sürdüren Becker, Altın Küre dahil bir çok ödüle aday olan ve Goya, César ödüllerinde yılın Avrupa filmi, Avrupa Film Ödülleri’nde ise En İyi Film seçilen “Good Bye Lenin! / Elveda Lenin!” (2003) ile adını uluslararası alana da taşımıştı. En son, 12 yıl aradan sonra çektiği ve Daniel Brühl, Jesper Christensen, Denis Lavant, Geraldine Chaplin gibi önemli isimleri bir araya getirdiği “Me and Kaminski / Ben ve Kaminski” adlı komedisini izlediğimiz usta yönetmen, Türkiye’ye ilk kez konuk olacak.

  Türkiye’de ilk kez Antalya’da 

  Antalyalı sinemaseverlerin, yılın ödüllerle karşılanmış yeteneklerini bir arada izleme fırsatı bulacakları yarışmadaki filmler, Türkiye’de ilk kez 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilecek .