Alanya'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı, Hükümet Meydan’ında bulunan Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Atatürk Anıtı’na bıraktığı çelenklerin ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak buradaki tören sona erdi.

ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN VEFATININ 80. YILDÖNÜMÜNDE ÖZLEMLE ANILDI

Atatürk Anıtı önünde ve Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenlerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde anıldı.

Alanya'daki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı, Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtındaki törenle başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Atatürk Anıtı’na bıraktığı çelenklerin ardından saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak buradaki tören sona erdi.

ANMA ETKİNLİKLERİ KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçildi. Burada ilk olarak Alanya Lisesi’nin açtığı sergi ziyaret edildi. Ardından salona geçilerek başlatılan törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

“ATATÜRK BÜYÜK BİR KOMUTANDI”

Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere Alanya Lisesi Müdürü Bülent Şen kürsüye geldi. Şen; “ Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk kazandırdığı savaşlarla bu günlerde özgür ve hür olmamızı sağladı. Bu toprakları bizlere vatan halene getirmek için bin yıldır gözlerini kırpmadan ölümün üzerine yürüyen tüm şehitlere rahmet diler ve tüm gazilere teşekkür ediyorum.” dedi. 

“UFKUNUZU GENİŞ, HEDEFİNİZİ BÜYÜK TUTUN”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Alanya Lisesi Tarih Öğretmeni İlknur Yıldız şöyle konuştu; “Asrın ve dünyanın lideri olan Mustafa Kemal Atatürk çocukluğundan itibaren yaşadığı okuduğu ve gördüğü her şeyi anlamlandıran hisseden insandır. Bu özelliğiyle fikirleri günümüzde de bizlere yol göstermektedir. ” dedi.

ATATÜRK ORATORYOSU SERGİLENDİ

Açılış konuşmalarının ardından Alanya Lisesi öğrencileri Mustafa Kemal Atatürk’ü oratoryo gösterisi ile andı. Aynı lisenin öğrencileri ve izleyicilerinin hep beraber Duman’ın ‘’Senden Daha Güzel’’ şarkısının söyleyerek oratoryo gösterisini sonlandırdı. Öğrenciler,izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.