Alanya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Kutlamalarda ellerinde çiçekle tören alanına gelip Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Ukraynalı aile dikkat çekti.

Büyük Taarruz'un 95'inci yıldönümü kutlamaları Alanya'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Alanya Kaymakam Vekili Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, AHEP Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, idari birim amirleri, siyasiler, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerinin sunumuyla devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemi belirten konuşma yapıldıktan sonra kaymakamlık binasına geçen protokolün tebrikleri Alanya Kaymakam Vekili Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya tarafından kabul edildi.

UKRAYNALI AİLENİN ATATÜRK SEVGİSİ

Törene katılan ve Alanya'da yaşayan Ukraynalı aile ise Atatürk'e olan sevgilerini anıta çiçek bırakarak gösterdi. Baba ve kız sırayla meydanda bulunan Atatürk Anıtına yanlarında getirdikleri çiçekleri bıraktı. Ukraynalı aile bugünün Türk’ler için çok büyük ve gurur verici bayram olduğunu belirterek Türk halkını tebrik etti.