Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yeni yönetmelikle birlikte Bölgesel Yürütme Kurullarının  (BYK) yerin oluşturulan Yöre Temsil Kurulu seçimi Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özden konuşma yaptı. Özden üyelere Firuz Bağlıkaya yönetimindeki TÜRSAB’ın 5 aylık icraatları ile ilgili bilgiler verdi. Ardından ise Divanda yer alarak seçimi yönetti.  

“ALANYA TURİZMİNE KATKI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM”

Adaylardan ilk olarak kürsüye Başkan Adayı Kerim Sarıkaya çıktı. Sarıkaya kısa tuttuğu açıklamasında “Bu güne kadar TÜRSAB içerisinde çeşitli görevlerde yer aldım. Son olarak Alanya BYK Başkan Yardımcılığı görevini yerine getirdim. Alanya turizmi için her zaman elimden geleni yaptım ve yapmaya devam edeceğim.” Dedi. 

“TÜRSAB, ÜLKEYE VE ÜYELERİNE FAYDALI OLAMADI”

Kürsüye çıkan Başkan Adayı Bilal Korkmaz ise 18 yıl süren Başaran Ulusoy yönetimine yönelik eleştiriler yaptı. Korkmaz, “Alanya’da bölgesel yürütme kurulunun oluşmasında rol alan birisiyim. Bu kadar süreden sonra ara verdim. Her kuruluşta çok uzun görev yapmakta hoş değil. Bazı nedenlerle görevden alındık yönetimle ters düştüğümüz için. Şimdi bu gün neden aday olduğumu sorarsanız uzun süredir Başaran Ulusoy başkanlığında yönetim vardı. Artık TÜRSAB acentelere zarar verir konuma geldi. TÜRSAB HİÇBİR ŞEYE FAYDALI OLAMADI. TÜRSAB kurum olarak ülkeye devlete ve kendi, üyelerine faydalı olamadı. Kesinlikle adil ve hakkaniyetli olacağım.” İfadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oy hakkı bulunan 162 üyeden 112’si oy kullandı. Saat 18:00 itibari ile oylar sayılmaya başlandı. 1 oyun geçersiz olması nedeniyle 111 oydan 57’sini alan Bilal Korkmaz, rakibi 54 oy alan Kerim Sarıkaya’ya 3 oy fark atarak TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu’nun yeni başkanı oldu.  

İşte TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu2nun yeni yönetimi;

Başkan : Haybil Turizm - Bilal Korkmaz
Üye: Minister Turizm – Sabit Dağ
Üye: 07 Melis Turizm - S. Hilmi Uysal 
Üye: Kasımoğlu Kerim Turizm - Kerim Yılmaz
Üye: İnvestmen Travel - Mehmet Yücesan 
Üye: Alanya Yaman Tur - Hüseyin Yaman 
Üye : Selavi Tour - Kemal Bozkurt

Yedek Liste 
Üye: Pinocchio Turizm - Ahmet Yücel
Üye: Siyah Beyaz Tourizm - Erhan Demirtaş
Üye : Ribon Tour - Mustafa Malcı
Üye: Alanya Nemo Tour - Mehmet Kola
Üye: Aytur Turizm - Tolga Yıldırım 
Üye : Gazipaşa Sky Tour - Adem Uğur
Üye : Ecovanture Tour - İsa Gölgelen

Editör: TE Bilisim