Burak GÜL/ÖZEL HABER

Özellikle batan seyahat acentelerinin müşterilerinin mağdur olmasından yola çıkarak yeni bir uygulamayı hayata geçiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) müşteri mağduriyetinin giderilmesi için fon oluşturacak. Bu fonun kaynağı ise seyahat acentelerinin teminatlarından oluşturulacak. TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya uygulama ile ilgili açıklamasında “"Artık seyahat acentesi belgesi alabilmek için temel teminat dediğimiz bir sistem hayata geçecek. Acenteler segmentine göre farklı kademelerde teminat bedeli ödeyecek. Bu teminat aracı acentenin kalkanı olurken tatilcinin de mağduriyetinin önüne geçecek. Ayrıca teminat vatandaşın tatil parasının da sigortası olacak" ifadelerini kullandı.

KARAR MÜŞTERİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TÜRSAB Alanya Yöre Temsil Kurulu 2’nci Başkanı Kerim Yılmaz, “Son yıllarda batan acentelerin müşterileri mağdur oluyordu. Yeni uygulama hem sermayesi olmadan acente kurmaya çalışanların önüne geçecek hem de müşterilerin mağduriyetini giderecek.” Dedi. 

TÜRSAB TERCİH OLACAK

Son yıllarda özellikle sanal ortamda çok sayıda kaça acente ve dolandırıcılık olayı ile karşılaşıldığını ifade eden Kerim Yılmaz, “Bu sayede vatandaşlar TÜRSAB üyesi acentelerden alışveriş yapmayı tercih edecek. Bu durumda bir nebze de olsun vatandaş ucuza satılan kaçak turu değil değerinde satılan vergisi ödenen turu tercih edecek. Çünkü olası bir olumsuzlukta mağdur olmayacağını bilecek” Şeklinde konuştu.