Kurulduğu günden bu yana yurt içi ve dışında birçok gösteri yapan Pasha Dance Theater, otantik halk oyunları ile geleneksel dans figürlerini, akrobasi ve modern koreografiyle birleştiriyor. 25 yöreden yaklaşık 2 bin kostüm ve görsel efekt kullanılan gösteride, Balkan danslarından horona, zeybekten semazenlere kadar pek çok figüre yer veriliyor. Gösteride, bir paşa ile genç kızın aşkı danslar eşliğinde izleyiciye sunuluyor.

Pasha'nın yurt dışı programının 20 Şubat- 3 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai gösterileriyle başlayacağını kaydeden Pasha Dance Theater Sanat Yönetmeni Serpil Sunay, Dubai'nin ardından Uzakdoğu ve Avrupa turnesinin başlayacağını kaydetti. Özellikle yabancıların gösterilere büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Serpil Sunay, "Sadece performans üzerine kurulu bir dans gösterisi değil. Senaryosunun bulunması en çok ilgi çeken yönlerinden. Ayrıca mevcut senaryonun tarihte adı geçen hiç bir reel kahramana dayandırılmaması yaptığımız tanıtım çalışmalarında ve gösterilerimizde çok daha fazla olumlu etki yarattı" dedi.

Pasha Dance Theater'ın 2017 yılında çıkacağı turnede, 100 binin üzerinde seyirciye ulaşması hedefleniyor.

Koreografisini Serdar Sezer ve Hristo İliev'in yaptığı gösterinin özgün müziklerini ise Yücel Arzen hazırladı. Pasha Dance Theater, tamamen Antalya'da hazırlanıp yurt dışına kapılarını açan ilk gösteri olma özelliğini de taşıyor.