Sektörün itibarını yurt içi ve yurt dışında koruyup gelişmesini sağlamak, kaliteli üretim ve gelişmiş teknolojiyle, sürdürülebilir büyüme içerisindeki konumunu artırmak hedefiyle kurulan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği(TÇMB) 60. yılını kutladı. Yaklaşık 100 ülkeye, yıllık 10 milyon tonu aşan ihracat ileülkemizi üretimdeDünya 4.sü, Avrupa’daise lider konuma taşıyan çimento sektörünün en önemli oyuncuları TÇMB’nin 60. yıl Balosu’nda bir araya geldi.

 

 

Türk Çimento sektörü; yolculuğuna 1911 yılında 20.000 ton üretim kapasitesiyle başlayarak,bugün yıllık 85 milyon ton klinker üretim kapasitesine ve 500 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşarak ülke ekonomisinin yapı taşlarından biri oldu. Türkiye çimento sektörüyle, Avrupa’da birinci, dünyada 4. çimento üreticisi konumunda ve 100’e yakın ülkeye ihracat yapan dünyanın ilk 5 ihracatçı ülkesi arasında yer alıyor.

 

Sektörün faaliyetlerini yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak, sürdürülebilirve çevreye değer veren iklim politikalarıyla bütünsel bir anlayış yaratmak amacıyla kurulan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) geçtiğimiz günlerde kuruluşunun 60’ıncıyılını özel bir balo davetiyle kutladı.

 

 

“Atık Isıdan Elektrik Üretiminde Avrupa’dan Öndeyiz”

Gecenin açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı M.Şefik Tüzün:“TÇMB toplum faydasını temele oturtan bir anlayışla, ekonomik kalkınmaya katkıve çevreyi koruma misyonunu sürdürülebilirlik temasıyla yürütmektedir. Başlıca çalışmalarımızıözetlemek gerekirse: sektörümüz atık ısıdan elektrik üretiminde ciddi yol almış ve var olan kapasitenin yaklaşık %50’sini kullanmış durumdadır. Bu alanda Avrupa’daki fabrikaların çok önünde olduğumuzu belirtmek isterim; böylece hem ülke ekonomisine katkıda bulunup ekonomik fayda sağlarken hem de sera gazı emisyonlarınınazaltımı sayesinde iklim değişikliği ile mücadele çalışmalarına da önemli katkı sağlamış oluyoruz”dedi.

 

Beton yol farkındalık çalışmalarına hız verdik”

Tüzün:“Yıllar önce başlattığımız ülkemizde beton yolların kullanılması ve yaygınlaştırılması çalışmalarımıza son 2 yıldır daha da bir hız verdik. Biz beton yolların ve bariyerlerin bir seçenek olarak kullanılmasını ekonomik olarak öneriyoruz, ama bir o kadar da trafik güvenliği ve ülkemiz insanlarının can güvenliği açısından da önemsiyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz iki yıl boyunca çeşitli illerde sempozyumlar düzenleyerek Beton Yol ve Beton Bariyerlerin yollarda ve tünellerde kullanımı ile ülke olarak neler kazanacağımızdan bahsettik. Son 16 ayda ülke çapında 40 ili ziyaret ettik, 11 seminer organizasyonu düzenledik.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

TÇMB ve Milli Eğitim Bakanlığı sayesinde eğitim hayatına kazandırılan TÇMB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mini konseri ve Seğmenler Halk Oyunları topluluğunun gösterisi ile devam eden gece ENBE Orkestrasının konseriyle son buldu.