Başkan Türkdoğan, açıklamasında şunları söyledi: “İlçemizde, Büyükşehir tarafından 3 yıllık bir süreç içerisinde çalışılan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 1/25.000 ölçekli nazım imar planı Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Ocak Ayı Meclisinde onaylanan askıya çıkarılmış olup 22.02.2018 Perşembe günü mesai bitimi ile askıdan indirilecektir. Vatandaşlarımızın bu süreye dikkat etmelerini önemle belirtiyoruz.

Hazırlanan imar planları incelendiğinde yapılmış olan çalışmalar Alanya’mızın daha önceden onaylanmış olan, uygulama imar planlarının birleştirilerek çevre düzeni planı ile nazım imar planı haline getirilmiştir.

İlçemizin Büyükşehir Belediyesi Yasası ile coğrafyası büyümüş toplam 101 mahalle olmuştur. Yeni imar planının geçmişten gelen sıkıntılara çözüm ve yenilikler katacak yeni bir plan olmadığı açıkça görülmektedir.

Hazırlanan planda önceden planı yapılmış olan, Konaklı ve Basırlı bölgemizde yaşanan yoğunluk problemleri, siyasilerin bu planlar ile çözüme kavuşacağını belirtmesine rağmen bu bölgelerde yaşanan mağduriyetlerin çözülmediği görülmektedir.

Alanya doğusunda bulunan 50 metrelik çevre yolu Belediyemiz Büyük Şehir Belediyesi Karayolları Bölge Müdürlüğü ortak çalışması sonucunda ihtiyaçları karşılamak adına yeni Gazipaşa yoluna kadar uzatılmıştır. Fakat Alanya doğusu çevre yolu güneyinde kalan ve artık tarım yapılamayacak alanlar ile ilgili bir çalışma üretilememiştir.

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen köylerimiz için detaylı çalışma yapılmamıştır. Bazı köyler plan yapılanmasında köy yerleşim yerleri olarak belirlenmesine rağmen, buralarda uygulanacak olan emsalin 0.40 yoğunluğunda  belirlenmesi kanaatimizce yetersiz olmuştur. Toslak gibi, Değirmendere gibi mahallelerimiz plan yapılacak köyler arasına dahil edilmemiştir.

Köy yerleşik alanı olmayan Değirmendere gibi köylerimize çözüm getirilmemiştir. ‘’Alanya’nın Geleceği’’ olacak diye yorumlanan bu planlar Alanya’ya bir vizyon getirmeyip mevcudun bir analizi olmuştur.

 Örneğin; Alanya batısına yapılması düşünülen 500 yataklı hastane ile ilgili olarak planlı bir çalışma yapılmamış olup, ileride yapılaşma olarak sorunlar yaşamamak için bu planlarda buna çözüm getirilmelidir.

Yayla kültürünün yoğun bir şekilde yaşandığı bölgemizde, yaylalarımız için belirlenmiş inşaat alanlarının 75 m2 olması oldukça düşük olduğu görülmektedir.

Hazırlanmış olan çevre düzeni planı ile nazım imar planının Alanya’mızın büyüyen coğrafyası ile yeniden incelenerek sanayi, sağlık, turizm ve tarım alanları ile ilgili olarak bölgesel ve bütüncül çalışmalar yapılmalı ve kırsalımızın unutulmadan değerlendirilmesi  gerekmektedir.”