Hatice Şekerci

Çağdaş Gençlik, geleneksel Anıtkabir buluşmalarının 11’incisi gerçekleştirildi. Cumartesi günü gerçekleştirilen buluşmaya Türkiye’nin her yerinden 2 bin Çağdaş Genç katıldı ve Ata’sına “Biz Buradayız!” dedi. ÇYDD Alanya Gençlik’te buluşmada yerini aldı. Gençler, saat 9.00’da ArslanlıYol’dan Anıtkabir’e yürüyüşe başladı. Saat 10.30’da üzerinde “ÇYDD Gençlik” yazılı çelengi resmi törenle mozoleye bırakılıp, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Uğur Mumcu Yıldız, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Ata’ya bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı. Yıldız yaptığı açıklamada, “Ey Büyük Atatürk, Size Büyük Kurtuluş Mücadelesi’nin 100. Yılından seslenmenin en derin sevinci ve heyecanı içindeyim. Anadolu’da başlattığınız devrimin çağdaş evlatları bugün sizin huzurunuza bir söz vermek için geldiler. Kanatları altında yaşadığımız bu aziz Cumhuriyet ulusça döktüğümüz kanla, verdiğimiz emekle kuruldu ve ne mutlu bize ki bu Cumhuriyet’in işaret ettiğiniz gibi fikri ve vicdanı hür evlatlarıyız. Devrimlerini yeşerttiğin bu Anadolu toprağı emperyalizme geçit vermeyen bir alev gibi parladı bundan 100 sene önce ve üzerine adım atan hiçbir emperyalist emele geçit vermedi. Cumhuriyet devrimlerini beraberinde getiren bu kor biz ÇYDD Gençlerinin yüreklerinde asla sönmedi ve sönmeyecek. Büyük Atamız, ülkemizin bugün içinde bulunduğu sorunların çözümü yine sizin devrim ve ilkelerinizde. Bizler bunu biliyor ve görüyoruz ve geçen her saniye sizi yeniden haklı çıkarıyor bu topraklarda.
Biz Çağdaş Gençlik, gericiliğe karşı laikliği, sömürüye karşı emeği ve Çağdaş Türkiye için Çağdaş Gençlik’i son nefesimize kadar savunacağız." dedi.Anıtkabir’deki törenden sonra gençler sırasıyla; Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi, MTA Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi
Çengelhan Rahmi Koç Müzesi. Etnoğrafya Müzesi (Hacettepe Mah.Devlet Resim ve Heykel Müzesi Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM Binası) Cumhuriyet Müzesi (2. TBMM Binası)
Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gezdiler.