Burak GÜL

Alanya Öğretmenevi'ndeki kahvaltı etkinliğine Şube Başkanı Burhan Ulu, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun ile gazeteciler ve sendika yöneticileri katıldı

Kahvaltıda konuşma yapan AGC Başkanı Coşkun, "Türk Eğitim Sen Antalya  2 No'lu Şebe yöneticilerine teşekkür ediyorum. 10 Ocak’a özel bizleri bir araya getirmek istediler. Sizler her zaman, her durumda bizim yanımızdasınız. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir bayram havasında kutluyoruz.  Ruhumuzda, duygularımızda bu var ama buruk bir bayram. Edinimler, onları kullanmak, özellikle sosyal ve ekonomik hakların uygulanabilir olması ve olmaması noktasında biz bunları tartışıyoruz. Dileğimiz bunların tartışılmadığı, iyileştirildiği ve daha sürdürülebilir olduğu zamanlarda birlikte olmak. Bugün burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Biz Alanya’nın gazetecileri olarak sendikanın faaliyetleri noktasında sizin destekçiniz olacağız. Çok değerli bir iş yapıyorsunuz” dedi.

'TÜRK VARSA TÜRK EĞİTİM SEN ORADA'

Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı Burhan Ulu ise, "Birebir gününüzü kutladığım arkadaşlar oldu ama herkese ulaşamadık. Bu vesileyle 10 Ocak gününüzü bir kez daha kutlamak istiyorum. Sanatçılar bir toplumun eli ayağıdır, gözü kulağıdır. Sizler de aynı kategoridesiniz. Siz toplumun eli ayağı, gözü kulağısınız. Çünkü basının çok büyük bir fonksiyonu, sorumluluğu ve görevi var. Bunun bilincindeyiz" dedi. Ulu konuşmasının devamında Türk Eğitim Sen'in, 'ilkemiz önce ülkemiz' diyen bir sendika olduğunu belirterek, "Ülkemiz için zor durumlar söz konusu olduğunda hiçbir zaman mücadeleden, ter akıtmaktan asla tereddüt etmeyiz. Çünkü yüzlerce şehit öğretmenimiz var. Bu öğretmenler ülkeyi aydınlatmak için çok emek verdiler. Ama bu insanlar bayrağımızı dalgalandırmaya devam edecek. Biliyorsunuz ki bir andımız konusu vardı ve Türk Eğitim-Sen'in açtığı dava sonucunda andımız tekrar okullarda okutulmaya başlandı. Türk varsa, Atatürk varsa Türk Eğitim-Sen oradadır" dedi.

Türk Eğitim-Sen’in Alanya Gazeteciler Cemiyeti’ne verdiği kahvaltı sonrası Alanya Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Burhan Ulu, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun’a bütün çalışan gazeteciler adına bir plaket vermek istedi. Bu plaketi de Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Kadriye Demirel’in vermesini sağladı. Ulu'nun sözlerinin tamamlanmasının ardından ise Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kadriye Demirel, AGC Başkanı Coşkun'a çalışan tüm gazeteciler adına plaket takdim etti.