Burak Gül

Nisan ayı itibari ile özellikle Rus pazarından gelen misafirler ile başlayan turizm sezonu beklenen doluluğa Haziran ayında ulaşacak. Yani Ramazan Bayramı bereketi ile birlikte gelecek. Bayram tatilinin başladığı 31 Mayıs itibari ile iç pazarında katkısı ile otellerde doluluk oranı yüzde 80 – 85 dolaylarına çıktı.  İç pazardaki kapı müşterilerinin de eklenmesi ile doluluk oranında artış olması da muhtemel görünüyor. Turizmciler eldeki verilere göre bayram tatili sonrasında da dış pazarlarda ve ülkemizde okulların kapanması nedeniyle doluluk oranının ay sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyor. 

BAYRAMDA RAKAMLARIMIZ İYİ

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği(ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bayram tatilinde sektörün durumuna ilişkin soruları yanıtladı. Sili, “Bayram tatilinde iç pazarın da katkısı ile birlikte yüzde 80 – 85 dolaylarında bir doluluk oranı yaşayacağız. Tüm ülkede doluluk rakamları iyi görünüyor. Dış pazarlarda da artış ivmesi Haziran ayı ile birlikte başlıyor.” Dedi. 

AY SONUNA KADAR DOLULUK VAR

Bayram tatili sonrasındaki tabloyu da değerlendiren Sili, “Ramazan Bayramı’nda ulaşacağımız doluluk oranları ay sonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. Zaten erken rezervasyon süresi doldu. Haziran ayında ortalama yüzde 80 – 85 doluluk oranı ile seyredeceğiz. Bu süreçte son dakikalar ve kapı müşterileri ile sezonda doluluk rakamlarının artması da muhtemel görünüyor.” Diye konuştu.