Alman gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya ve turizmi konuştu, sorularını yanıtladı.

MEMNUNİYET YÜZDE 90

Turizme yönelik sektör ve sivil toplum temsilcileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Türel, "Yaklaşık 20 yıldır Almanya'daki ITB olmak üzere bazı tüketici fuarları Nürnberg'deki fuara katılan bir kişiyim. Son dönemlerde de uluslararası politikanın ortaya çıkartmış olduğu siyasi gerginliklerin ülkelerarası turizm potansiyellerine yansıdığını biliyoruz. Aslında bu siyasi gerginlikler bireysel turizm tercihlerine de kısmen etkili olmakla birlikte de yüzde 100 bir olumsuzluk yaratmıyor. Almanya ile yaşadığımız siyasi gerginliklerde neticesinde en kötüsü dediğimiz senede Antalya'yı 1.5 milyon Alman ziyaret etmiş. Yapmış olduğumuz müşteri memnuniyeti anketinde yüzde 90'ların üzerinde memnuniyet şeklinde döndüklerini görmek bizim için mutluluk verici."

2018 REKOR YILI OLABİLİR

2018 rezervasyonlarına bakıldığında eski günlere dönen bir ivme yakalandığının görüldüğünü ifade eden Türel, "Almanya ile Antalya arasında gelen turist sayısı açısından çok olumlu bir sene yaşayacağımızı düşünüyoruz. 2018 rezervasyonlarına baktığımızda, beklentimizin de üzerinde Almanya pazarında bir talep görmek bizi çok mutlu ediyor. 2016 senesinde bir duraksama söz konusuydu 2017'de yürümeye başladık 2018'de de koşacağız. Alman pazarının da gelecek seneyle ilgili fevkalade ümitli bir seyir göstermesi belki de 2018'i bizim tüm senelerin bir rekor yılı olarak yaşayabileceğimizi ortaya koyuyor. Antalya gerçekten ürün kalite fiyat dengesinde dünyadaki rakipleriyle rekabet edilemez bir destinasyon. Antalya'daki kaliteyi Antalya'daki fiyatla dünyada hiçbir yerde bulmak mümkün değil. Bize gelen bilgilere göre son 2 senede tatil tercihlerini farklı bir destinasyonda kullanmış Alman turistlerin de Antalya'daki kadar mutlu olmadıklarını görüyoruz. Yeniden Antalya'ya geri dönüşün güçlü olmasında belki bu da bir faktör olarak ortaya çıkıyordur."