Burak GÜL 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, Gerçek Alanya Gazetesi tarafından “Sedre’nin Sessiz Çığlığı” başlıklı haberinin ardından değerlendirmede bulundu. Dahaoğlu, bölgenin önemli bir doğal güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Sedre doğal güzellik olarak bizim için önemli bir yer. Yıllardır turizmin çeşitlendirilmesini konuşuyoruz, farkındalık yaratmak istiyoruz ancak maalesef elimizdeki bu coğrafyaya rağmen eksiklerimiz var. Bunlardan biri de kamp turizmi.” İfadelerini kullandı.  

OTELCİLİK ANLAMINDA İYİYİZ ANCAK…

Otelcilik anlamında Alanya’nın önde gelen destinasyonlardan olduğuna işaret eden Dahaoğlu, “Otellerimiz standartların üzerinde. Ancak Alanya’da kamp turizmi açısından eksiğimiz var. Kamp turizmi Avrupa’da oldukça popüler. Özellikle zengin turistlerinde tercihleri arasında yer alıyor. Sedre projelendirilir ve kamp turizmine açılır ise Alanya’mız için önemli bir kazanım olacaktır.” Diye konuştu. 

ÇAVUŞOĞLU’NDAN SEDRE YORUMU

Alanya’nın en eski turizmcilerinden Suat Çavuşoğlu’da Sedre ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, “Alanya için önemli bir proje olabilir.” Dedi. Haberi gazetede okuduğunu ve duruma çok üzüldüğünü dile getiren Çavuşoğlu, Sedre’nin projelendirilmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Çavuşoğlu, “Sedre’nin atıl vaziyette durması bir doğa katliamıdır. Sedre’ye defalarca gittim gördüm. Burası Alanya için büyük bir zenginlik. Ancak şuanda oldukça harabe bir durumda. Burası yetkililer tarafından temizlenmeli ve düzenlenmeli. Sedre’nin mevcut hali bizi oldukça üzüyor.” İfadelerini kullandı. 

DÜNYA’NIN HER YERİNDE BÖYLE 

Sedre’nin projelendirilmesinin Alanya için önemli bir kazanç olacağının altını çizen Çavuşoğlu, “Burası yeniden yapılarak özellikle kamp turizmine açılabilir. İnsanların ihtiyaçlarını gidereceği bir tesis haline getirildiği takdirde Alanya’nın önemli eksiklerinden kamp turizmi içinde bir artı olacaktır. İnsanlar Keykubat, Galip Dere ve Kleopatra plajlarında araçlarında kalıyorlar. Bu durum büyük sıkıntılar doğuruyor. Dünya’nın her yerinde insanlara kamp yapacağı yerler gösterilir” diye konuştu.