Gelen ziyaretçi sayısındaki artıştan yola çıkılarak turizmde işlerin iyi olduğu konuşuluyor ama bu durum yatırıma yansımıyor. Komple yeni otel yatırımı isteği azalıyor. Bu durum yatırım niyeti beyanı olarak kabul edilen yapılacak yatırım projesine teşvik almak için yapılan başvurulardaki azalmadan da görülüyor. Yatırım teşvik belgesi başvurularının yapıldığı Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2015 yılında mayıs ayında komple yeni otel yatırımı için başvuran  proje sayısı 25 iken bu yılın aynı döneminde teşvik belgesine bağlanan proje sayısı 9’da kaldı. Mayıs ayında komple yeni otel yatırımı öngören teşvik belgesine bağlanan projelerden biri 5 yıldızlı, üçü 4 yıldızlı, dördü 3 yıldızlı biri de butik otel için.  

YENİLEME YAPACAKLAR 

Bu arada Mayıs ayında komple yeni otel yatırımı için teşvik belgesi alan projeler yanında bir de işletmede iken yenileme yapacak 7 proje için yatırım teşvik belgesi alındı. Yenileme için teşvik belgesi alan projelerin biri 4 yıldızlı üçü de 3 yıldızlı oteller ile ilgili.

4 OTEL PROJESİNİN TEŞVİKİ İPTAL EDİLDİ

 Öte yandan daha önceden teşvike bağlanan Muğla’daki Green Turizm’in 3 yıldızlı, Antalya’da Karavida Turizm’in 4 yıldızlı, Antalya’da Şen-Tur’un 5 yıldızlı, Muğla’da Selahattin Kayaman’a ait 3 yıldızlı, Bolu’da Bol-Süt’e ait 4 yıldızlı otel projelerine bağlanan teşvikler ise iptal edildi. (Haber Merkezi)