TBD Antalya Şubesi'nin, bu yıl ikincisini düzenlediği Turizm Teknoloji Günü, Hotel Su'da yapıldı. Çeşitli meslek gruplarından 24 firmanın stant açtığı Turizm Teknoloji Günü'nde 350 civarında katılımcı yer aldı. Katılımcı firma yetkililerine program hakkında bilgi veren TBD Antalya Şube Başkanı Mehmet Akyelli, 1971 yılında kurulan derneğin Antalya Şubesi'nin 8 yıl önce faaliyet göstermeye başladığını söyledi.

"Bilişim ile kalkınacağız" ilkesini kendilerine rehber edinerek çağdaş, devamlı ileriye bakan, bilişim kültürünü benimsemiş bir Antalya için tüm üyelerle büyük bir özveriyle çalıştıklarını aktaran Mehmet Akyelli, "Bugün TBD olarak Türkiye'de 14 bin, Antalya'da ise 200'e yaklaşan üyemiz var. Bilgi ve iletişim teknolojileri Türk lirası bazında yüzde 18'lik büyüme ile 2015 yılında 83,1 milyar TL'lik hacme ulaştı. Toplam sektör büyüklüğünü oluşturan iki ana unsurdan birisi olan bilgi teknolojileri, Türk lirası bazında yüzde 19'luk büyüme ile 27,4 milyar TL'ye, iletişim teknolojileri ise yüzde 17'lik büyüme ile 55,7 milyar TL'ye çıktı. Böylece bilgi teknolojilerinin toplam pazar içindeki payı yüzde 33 oldu" dedi.

Yazılım ve hizmet sektörünün bilgi teknolojilerindeki payının yüzde 53'e ulaştığını hatırlatan Mehmet Akyelli, konuşmasını şöyle tamamladı: "Teknokentlerin nicelik ve niteliğindeki artış, yazılım sektörünün büyümesine olumlu katkıda bulundu. Sektörün, toplam ihracat rakamı Türk lirası bazında bir önceki yıla göre iki kat artarak 2,2 milyar TL'ye ulaştı. Toplam ihracatın yüzde 60'ı 1,360 milyar TL ile yazılımdan geldi. Yazılım ihracatı geçen yıla oranla yüzde 49 büyüdü. 2016 yılında sektörde Türk lirası bazında yüzde 15 ile 20, dolar bazında ise yüzde 5 ile 9 arasında büyüme bekleniyor."