Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK), Sezonun hareketlenmesi ile birlikte denetim sayısını da arttırdı. TÜRSAB Alanya BYK Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu, Gerçek Alanya Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda, hem denetimler hem de karşılaşılan sorunlara dikkat çekti. 

ŞİKAYETLER ÇOK YOĞUN

TÜRSAB Alanya BYK Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu haziran ayı itibarı ile şikayetlerin arttığına vurgu yaptı. Mutlu, "Sezon zaten Nisan Mayıs aylarında belli seviyeye gelmişti. Ancak Haziran ayı ile birlikte sezon yoğunlaştı şikayetler arttı. Elimizde yoğun şikayet var bu şikayetlere yanıt verebilmek için yoğun mesai yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

SANAL SORUN BÜYÜK 

Yaşanan sorunların en büyüğünün kaçak acentecilik faaliyetler olduğuna vurgu yapan Denetim Sorumlusu Mutlu, "Facebook ve Whatsapp üzerinden tur ve tatil satışları yapılıyor. Hatta yurt dışından açılan internet sitelerinden satışlar yapılıyor. Sanal ortam satışları bizim için büyük sorun. Bu sitelerin bir anda kapatılması neredeyse imkansız çünkü mahkeme süreci gerekiyor. Biz de müşteri kılığında tur alıyoruz ve bu şekilde yakalıyoruz. Ancak, bazı siteler sadece tanıdığı kişilere ve vatandaşlarına tur satıyor, o siteleri yakalayamıyoruz" diye konuştu. 

"VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLSUN"

Sanal ortam satışlarının her sektör için problem olduğunu ifade eden TÜRSAB Alanya BYK Denetim Sorumlusu Şevket Mutlu, "UBER örneği her sektörde sanal satış yaşandığının bir örneğidir. Vatandaşlarımız, seyahat acentesi olmayan sanal sitelerden tatil aldıkları takdirde sigortaları geçersiz olacaktır. Ayrıca, Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB olarak seyahat acentelerinden alınan turlarda mağduriyetleri gideriyoruz, ancak seyahat acentesi olmayan noktalardan alınan turlarda vatandaşlar mağduriyet durumunda muhatap bulamazlar" ifadelerini kullandı. 

İLÇE MERKEZİNDE DE SORUNLAR VAR

Sanal satış siteleri dışında ilçe merkezinde de sorunlar olduğunu ifade eden Mutlu, "Sadece sanal siteler değil, bize turistlerden gelen şikayetlerde market ve restoranlarda satılan turlar da yer alıyor. Bunun önüne geçmek için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi. 

"YOL KESMEK LAZIM"

Alanya özelinde ilginç bir tespitte bulunan Şevket Mutlu, "Şuanda havaalanına transfer yapan acenteden çok kaçak olarak yolcu taşıyan şahıslar var. Bu durumun önüne geçilebilmesi için havaalanı giriş çıkışlarında yol kesip denetim yapmak lazım. Ancak yoğunluk nedeniyle bunu yapmakta zorlanıyoruz. Zaman zaman yine havaalanlarında bu denetimleri yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim