Türkiye'nin zor bir döneme girdiğini vurgulayan Evren Kurtoğlu, "Hükümet ciddi önlemler almalıdır. Bu süreçte ekonomide büyük bir daralma yaşanacak, salgının ilk dönemindeyiz ve önümüzdeki dönemde yaygınlaştığında öncelikli olarak çalışanlar etkilenecek. Antalya ve Alanya 1 milyonu bulan turizm işçisi statüsünde çalışan insanlar var." dedi.
 İşsizlikte artış yaşanacağını söyleyen Kurtoğlu, sürece ilişkin Vatan Partisi'nin çözüm önerilerini sıraladı;
 Turizm sektöründe mevsimlik çalışanların iş sözleşmesi, sezon sonunda askıya alınıyor, yeni sezonda tekrar işlemeye başlıyor. Askıya alınan dönemde de iş sözleşmesi geçerliliğini sürdürüyor. Süreli sözleşme, yani tek sezonluk sözleşme yapılmış olan kişiler ise üst üste iki sezon aynı işverene bağlı çalışır ise onların sözleşmesi de çalışılmayan dönemde askıya alınmış sayılıyor. Fakat buradaki başvurunun işverene bırakılmış olması durumu zorlaştırıyor. Çünkü işveren ilerde doğabilecek sorunları öngöremediği için bu durumda olan işçileri için gerekli başvuruları yapmamayı tercih ediyor. Covid-19 nedeniyle yaşanan yeni durumla ilgili yapılan yasal değişiklikte işveren başvurusu şartı ortadan kaldırılmalıdır.
 Kısa çalışma ödeneğinde çalışma şartı 450 güne, hizmet şartı ise 60 güne düşürüldü. Askıdaki personelin kısa çalışma ödeneği hakkında faydalanması sağlandı. Asgari ücret desteği 2020 sonuna kadar uzatıldı. "Askı" düzenlemesini olumlu karşılamak ile beraber herkesin yararlanamadığını üzülerek belirtmek istiyoruz.
 İşçi çıkarmayan turizm firmaları için kamu bankaları ile programa katılan bankalardan 6 ay ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ve %7,5 faiz ile KGF kefaletli ‘işe devam kredisi’ kullanma hakkı tanındı. Öncelikle işverenlerden işten çıkarmama konusundaki bakanımızın çağrısına destek olmalarını, askı personelini de kısa çalışma ödeneğine "personel ayrımı yapmadan!" katması önemli buluyoruz. Bununla ilgili sağlanan kredi desteği işverenlerimizi desteleyen bir adımdır.
 Ayrıca kış sezonu sonunda sadece askı ile işine son verilmemiş, sezon sonu nedeniyle çıkışı verilen, anlaşmalı istifa eden, işinden ayrılmış, sezon başı virüs nedeniyle henüz iş başı yapmamış sayıları on binleri bulan bir kesimin olduğunu da hatırlatmak isteriz. Düzenlemenin kalifiye Turizm personelimizin tamamını kapsaması gerektiğini düşünüyoruz.
 İşyerlerinden işçiler izne çıkarıldığında ücretsiz izin olmak yerine işveren tarafından karşılanan ücretli olması gerektiğini düşünüyoruz.
 İşsizlik sigortası fonunda 131 milyar liralık bir kaynak var. Bu kaynak işten çıkarılan işçiler için kullanılması gerektiği
 Kısa çalışma uygulaması giderek yaygınlaşıyor bu sürelerin kısaltılması ve ödeme sürelerinin uzatılması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 Bakanlığımızdan isteğimiz Turizm çalışanlarının tamamının yararlanabileceği eksiksiz bir düzenleme yapılmasıdır. – Haber Merkezi