MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette MATSO Turizm Fakültesi'nin resmi açılışının 10 Aralık'ta yapılması konusu görüşüldü. Ziyaretin ardından açıklama yapan Ahmet Boztaş, açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağını söyledi.

Fakültenin eğitim- öğretime açılmasında ve kadro tahsisi yapılmasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun çok emeği olduğunu kaydeden Boztaş, "Dışişleri Bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür ederim. Sayın bakanın nezdinde başlangıçtan bugüne kadar emeği geçen siyasi ve teknik ekipler, defterdarlık ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne teşekkür ediyorum" dedi.

 Fakülte yapılması kararının ardından bugüne kadar geçen sürede Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manavgat Belediyesi'nin katkıları olduğunu vurgulayan Boztaş, "Belediyelerimiz, fakülte arazisinin imar çalışması, peyzaj ve çevre düzenlemesinin yanı sıra su ve kanalizasyon bağlanmasında destek ve katkılar sağladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve Manavgat Belediyesi Şükrü Sözen nezdinde tüm katkı sağlayan teknik birimlere teşekkür ederim" diye konuştu.

 FAKÜLTE İNŞAATI 10 AYDA TAMAMLANDI

Başkan Boztaş, göreve geldikten sonra fakülte binasını yaptırabilmek amacıyla çalışmalara başladıklarını belirterek, 27 Ağustos 2015 tarihinde temelini attıkları binayı 10 ay gibi sürede tamamladıklarını söyledi. Bu yıl üniversite tercih listesinde yer alan fakültenin öğrenci alarak eğitime öğretime başladığını kaydeden Boztaş, fakültenin çevre düzenlemesi ve diğer çalışmalarının da tamamlandığını aktardı. MATSO Turizm Fakültesi ile ilçede kurulacak olan üniversitenin temelini atmış olduklarını belirten Boztaş, "53 bin 600 metrekare alan üniversite yerleşke alanı olarak ilan edildi. Alanda MATSO Turizm Fakültesi'nin yanı sıra birçok fakülte yapılabilecek dedi.