Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Serik'te muhtarlar, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile bir araya gelerek sorun ve önerileri dinledi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başdanışmanı Cansel Tuncer, daire başkanları, ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve diğer bürokratlar da katıldı. "Serik Cumhuriyeti'ni konuşacağız" diye katılımcılara seslenen Başkan Böcek, “Kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hep birlikte vatandaşın derdine derman olacağız. Yanlış giden işler varsa onları düzelteceğiz. 5 yıllık süre içerisinde de canla başla çalışacağız. Çünkü Antalya çok önemli bir yer" dedi.

TURİZM BİRLİĞİNİ BÜYÜTECEĞİZ

Turist gelmeden bir şey yapıp cazip hale getirmek gerektiğine dikkati çeken Başkan Böcek, “Serik'te yeme-içmeleriyle restoranlarıyla 5 yıldızlı oteller var, tatil köyleri var ama içeride 5 yıldızlı restoran var mı? Turist niye gelecek? Ben Turizm Birliği'nin de başkanlığını yapıyorum. Şimdi de bu birliği büyüteceğiz. Serik de içerisinde olacak. Gazipaşa'dan Kaş'a kadar sahilde hep birlikte ilçelerimizi turizm birliğinin tek bir çatısı altında topluyoruz. Burada neler yapılabilir? Gittiğiniz yerlerde müze varsa gidersiniz, tarih varsa gidersiniz. Serik olarak bunu planlamamız lazım. Biz Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yapacağız. Turisti çekecek bir şey yapmak lazım. Neler yapılabilir en azından bir turist Serik içerisinde neler yapmalı, nerelerde dolaşmalı buna bakmalıyız" dedi.

ACİL İŞLER ÖNCELİKLİ

Hiç bir zaman borç edebiyatı yapmayacağını belirten Başkan Böcek, kendisinden birçok konuda talepte bulunulduğunu hatırlattı. Acil olan işlere öncelik vereceklerini belirten Başkan Böcek, “Yapamayacağım şeyi söylemem. Benden duyamazsınız. 25 yıllık siyasi hayatım boyunca muhtarlarımı hiç kandırmadım. Kurvaziyer limanla ilgili çalışmaları iptal ettik. Oraya harcanacak paraları köylülerimize, çiftçilerimize, besiciliklerimize destek vererek yerelden kırsaldan kalkınacağız. Köylümüze, kentlimize, turizmcimize, esnafımıza da destek vereceğiz. Geçmişle hesaplaşma içerisine girmeden Antalya'nın 19 ilçesi 913 mahallesiyle ilgileneceğiz" dedi.

ULAŞIM MASTER PLANI SÜRÜYOR

Başkan Böcek gelen talepler arasında ulaşımla ilgili konuların ağırlıkta olması üzerine yaptığı açıklamada, "Ulaşım master planı çalışmalarımız sürüyor. Bu plan ile durakların nerede olacağından hatlara, güzergahlara kadar her şeye bakıyoruz" dedi. Toplantıda katılımcılar ayrıca ASAT, yol, asfalt, mezarlık, durak ve kanalizasyon konularında da taleplerini iletti. (Haber Merkezi)