Menderes Türel, dün toplanan belediye meclisinde Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı performans raporu görüşmeleri sırasında CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş'ın kentin bu yıl sivrisinek ve karasinek istilasına uğradığını söylemesi üzerine ilginç bir komployla karşı karşıya olduklarını açıkladı. Türel, “Sivrisinek üretme çiftlikleri kuran belediyelerimiz oldu" dedi, olayın fotoğraflarının elinde olduğunu, ancak paylaşmayacağını söyledi. 

'ŞAKADIR ŞAKA'

İddia karşısında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Başkan şaka yapmış olmalı" yorumunda bulundu. Muratpaşa'da bu yıl sivrisinekle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını kaydeden Uysal, “Başkan, hazırlığı sürecinde kendisinin de içinde bulunduğu yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın azizliklerini yaşıyor. Yasayla 650 kilometre uzunluğunda bir hatta, henüz sinek larva dönemindeyken mücadele etmek durumunda kaldı. Anlaşılıyor ki, bu sene bu iş yapılamadı. Giderileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

'SAÇMALIK'

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise iddianın baştan sona saçmalık olduğunu söyledi. İlçesinde sivrisinek şikayetlerinin bu yıl had safhaya ulaştığını belirten Genç, Büyükşehir'in larva döneminde gerekli mücadeleyi yapmadığını belirtirken, “Bu süreçte sorumlu arkadaşların hassas davranmadığı ortada" dedi. 

'CAMİDE BİRA İÇTİLER' FOTOĞRAFI GİBİDİR

CHP İl Başkanı Semih Esen, Türel'in açıklamalarının 'klasik AKP geleneği'nin devamı olduğunu söyledi. Ak Parti'nin ülkedeki bütün kötülükleri muhalefete yıkıp, beceriksizlikleriyle ilgili muhakkak bir komplo ve kumpas teorisi inşa ettiğini savunan Esen, şunları söyledi:

“Her halükarda kendilerine mağduriyet yaratmada mahirler. Ancak Türel'in bu sözleriyle kendilerini de aştılar. Akıl mantık kabul ediyor mu, 'Belediyeler sinek çiftliği kurmuş.' Komik, inanılacak bir şey değil. Ama işin bu derece ileri götürülmesi de ilginç. Komplo üretmede de ciddiyetsiz davranmaya başladılar."

Esen, olayın fotoğrafları olduğuna ilişkin açıklamasının da ciddiyetten uzak olduğunu belirterek, “Gezi olaylarında camide içilen biraların fotoğrafı gibidir o fotoğraflar. Camideki bira şişesinin fotoğrafını göremedik. Kabataş'ta bir saldırı vardı, görüntüleri de ellerindeydi. Bu da öyle bir görüntüdür. Sinek çiftliği nedir, dünyanın neresinde görülmüş böyle bir şey" diye konuştu. 

TÜREL BUNU HEP YAPIYOR

MHP İl Başkanı Adnan Kaya ise Türel'in olumlu işleri kendine yazan, olumsuzlukları ise ilçe belediyelerine yıkan anlayış içinde olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasası'yla birlikte Antalya'da belediyeler yeniden düzenlenirken Türel'in hali hazırda borcu devam eden caddeleri ilçe belediyeleri uhdesinde bırakırken, borcu olmayan ve tüm altyapı yatırımları tamamlanmış caddeleri devraldığını savunan Kaya, “Bu açıklama da bu genel mantığın dışında değil" dedi.