Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa İlçesi muhtarlarıyla belediyenin yeni hizmet binasında bir araya geldi. EKDAĞ Sosyal Tesisi'ndeki buluşmada, muhtarların sorunlarını dinleyen Türel, talep ve önerilerini aldı. Toplantıda muhtarlara seslenen Başkan Türel, Antalya'ya hizmet için gece gündüz çalıştıklarını, hayal görülen birçok önemli projeyi kazandırdıklarını belirtti. 

Hizmet için ahenkli, uyumlu, birlik ve beraberliğin şart olduğunu kaydeden Türel, "Siz devletin kurumlarıyla çatışırsanız, muhtarlarla kavga ederseniz, 24 saat değil 124 saat çalışın fayda etmez" dedi.
 

5 SENE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

İlk döneminde yüzde 70'i tamamlanan yeni hizmet binasının sonraki 5 yıl boyunca çürümeye terk edildiğini kaydeden Başkan Türel, “5 sene bu bina acaba hastane mi olsun, okul mu olsun, üniversite mi, olsun pastane mi, olsun postane mi olsun tartışmasıyla geçti. Olan Antalya' ya oldu" dedi.

KIRCAMİ'DE KADASTRO ÇALIŞMALARI BİTİYOR

Muratpaşa'nın yıllardır bekleyen sorunlarını büyük bir gayretle çözdüklerini ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu: “İşte Kırcami meselesi 30 senelik, 40 senelik hikayesi var. Teleferik, 50 senelik hikayesi var. 50 senelik hayal gerçek oldu. Ondan sonra da biz yaptık, sen yaptın tartışması. Kim yaparsa yapsın. Neden bugüne kadar yapılmadı, bunu sorgulamak lazım. Kırcami'nde Büyükşehir olarak planlarımızı göreve gelir gelmez tamamladık. İlçe belediyesinin yapması gerekenler var. En geç bu ayın içerisinde kadastro çalışmaları da tamamlanacak. Ondan sonra artık tapular dağıtılacak, ruhsatlar verilecek."

TURİSTİN GELDİĞİ BİR KENT MERKEZİ 

Kent merkezine turistin geldiği, turistin esnafın o dükkanına girdiği bir Antalya ve Muratpaşa hayal ettiklerini anlatan Türel, şunları aktardı:

"O yüzden Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Çarşı Projemize ve Nekropol tarihi mezarlık inşaatına gelir gelmez başladık. Orası da 5 sene boyunca kaderine terk edilmişti. Ali Çetinkaya Caddesi düzenlemesi, Şarampol Caddesi düzenlemesi ile şehir bambaşka bir kimliğe bürünecek. Ve şimdi Balbey geliyor. Balbey'de de Kaleiçi gibi pırlanta bir değer ortaya çıkartıyoruz. Ve Antalya'nın yeni Kaleiçi'si, Balbey olacak. Cumhuriyet Meydanı'nı daha da büyütüyoruz, o kırık dökük Tophaneyi bambaşka bir noktaya taşıyoruz. Artık çiçek açan sokaklarla donatılmış Kaleiçi ve altında Yat Limanı var."


2019 SONRASI METRO OLABİLİR

Gelecek yıllarda Muratpaşa'nın metro ile tanışabileceğini de belirten Başkan Menderes Türel, “Konyaaltı Liman'dan Kundu'ya kadar Muratpaşa'nın içerisinden geçen bir metro hattı 2019'dan sonraki dönemde yapılabilecek. Ön hazırlıklarını şu anda yürütüyoruz. Görevde biz oluruz olmayız ama en azından geleceği de düşünerek, 2019'dan sonrayı da planlayıp bugünden bunun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi.

VATANDAŞ BELEDİYEYE GÜVENİYOR

Toplu ulaşımdaki dönüşümün ulaşım esnafının ve Antalyalıların belediyeye duyduğu güven sayesinde sorunsuz gerçekleştiğine dikkati çeken Başkan Türel, "Minibüsten otobüse dönüşümlerin yaşandığı diğer şehirlerde silahların konuştuğunu hatırlayalım. Bugün Antalya'da bunu gündemi meşgul etmeyecek, rantçılardan kaynaklanan birkaç küçük tartışmalarla atlatabiliyorsak; bu başarının mimarı işte Antalyalılardır. Bize gösterilen güvendir, bize verilen destektir" diye konuştu.

STADYUM ALANI KENT MÜZESİ OLUYOR

Yıkılan stadyumun ve eski belediye binasının bulunduğu alanda Türkiye'nin en büyük kent müzesini kuracaklarını belirten Türel, “İçinde evlilik müzemiz ile birlikte 5 ayrı müzemiz olacak" dedi.

BAŞBAKANDAN SONRA CUMHURBAŞKANI GELİYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın hafta sonu toplu açılış töreninde toplam yatırım bedeli 700 milyon lira civarında olan 67 tesisin açılışını yapacağını da belirten Başkan Menderes Türel, “Yanlış anlamayın, bundan 6 ay önce de toplu açılış yaptık. Şu 6 ayda bitenler bunlar. Tünektepe'den tutun Batı Çevre Yolu'na kadar önemli bir kısmı belediyemizin, önemli bir kısmı bakanlıklarımızın kamu yatırımları olarak hizmete sunulacak. Hepsini de açmıyoruz. Çünkü yaklaşık 1 ay sonra da sayın Cumhurbaşkanımız Antalya'ya teşrif edecek. Belediye binamız da dahil bir çok tesis toplu açılış için Cumhurbaşkanımızı bekliyor. Allah bereketini artırsın ne diyelim. Yani bu hizmetlerin olması Antalya'nın kazancıdır. Bu memlekette yaşayanların kazancıdır" diye konuştu.