Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya programı kapsamında Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi’ projesini inceledi. Ardından bir basın toplantısı düzenleyen Türel, 18 Ağustos 2017’de temeli atılan Hasta ve Hasta Yakınları Konuk Evi’nin birkaç ay içerisinde hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Türel, Konuk Evi’nin 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet vereceğini anlattı. 

“Çöpümüz altın oldu” 

Antalya’nın ve Alanya’nın çöpünü altına dönüştürdüklerini anlatan Başkan Türel, Antalya’da elektrik çevrim tesisinin 40 bin konutun elektriğini temin edecek şekilde bir kapasiteyle çalıştığını anlattı. Böylece çok önemli bir çevre tehlikesinin bertaraf edildiğini belirten Başkan Türel, “Çöpleri ortadan kaldırıyoruz. Metan gazıyla bir enerji dönüşümü sağlıyoruz. Ve ilerde çöp yakma tesisimizle tamamen sıfır atıkla çöpü bertaraf edip enerji ve kompos 
gübre dönüşümünde kullanmış olacağız. Antalya’daki tesisimize şu anda Avrupa’dan önemli ülkelerin belediye başkanları örnek almak için ziyarette bulunuyorlar. İşte Alanya tesisi de bu açıdan örnek bir tesis” dedi. 

“Projeler hızla devam ediyor” 

Alanya’da birçok projeyi gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Türel, “Ak Köprüden tutun kadınlar plajımıza kadar birçok projemiz hizmete girdi. Aşevimiz, Toptancı Halimiz, Alanyaspor Tesislerimiz. Hepsi Alanya’ya değer katan projeler. En önemlisi Karayolları ile ortak yürüttüğümüz, projesi bizim tarafımızdan hazırlanan Alanya Telekom ve Ticaret Lisesi Kavşaklarıydı. Oba’ya kadar artık çevre yolunun da birleşmesiyle çok önemli bir trafik sorununda rahatlama sağladı. Tabi Oba’dan sonra devamında Kargıcak’a kadar gidecek çevre yolunun çalışması da yine karayolları tarafından, projesi yine bizim tarafımızdan yapılan ortak bir çalışmaydı. Bu da 2018 senesinin sonuna kadar tamamlandığında artık sahildeki o trafik yoğunluğunu da ciddi bir şekilde azaltmış olacağız.” 

764 milyonluk yatırım 

Başkan Türel, Alanya’ya bugüne kadar belediye ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü projelerle birlikte toplam 764 milyon 712 bin liralık yatırım gerçekleştirmeyi başardıklarını söyledi. Türel, Alanya için ne yapılsa az olduğunu ifade ederek, “Alanyalıların hayatını kolaylaştırmak için sosyal kaliteli yaşam sürdürmeleri için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.