Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'metal yorgunluğu var’ gerekçesiyle aralarında Kadir Topbaş ve Melih Gökçek’in de olduğu beş Büyükşehirin belediye başkanlarının istifasının ardından yeni bir istifa dalgası ortaya atıldı.

Kanal D muhabiri Seçil Özer'in haberine göre Erdoğan, 7 Belediye başkanının daha istifasını isteyecek. Özer, istifası kulislerde konuşulan 7 ili sıraladı. 59 il ve ilçe belediye başkanının Ocak ayına kadar istifa edeceğini belirten Özer, yakın zamanda olmasa da bir süre sonra istifaların başlayacağını belirtti. Kanal D Ana Haber'de konuşan Özer; Gaziantep, Uşak, Nevşehir, Trabzon, Afyon, Ordu ve Antalya Belediye Başkanları'nın kulislerde isimleri konuşulan kişiler olduğunu belirtti.

Öte yandan istifa dedikoduları dönerken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dedikodularla ilgili yanıt verirken 'Erdoğan'ın istifasını ima etmesinin bile yeterli olduğunu' belirtmiş, buna göre davranacağını vurgulamıştı. İstifasının isteneceği söylenen belediyeler şöyle;

Antalya: Menderes Türel

Ordu: Enver Yılmaz

Gaziantep: Fatma Şahin

Nevşehir: Hasan Ünver

Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Uşak: Nurullah Cahan

Afyonkarahisar: Burhanettin Çoban