Suriye üzerinden Türkiye’ye giriş yapan ve yaklaşık bir haftadır Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan toz bulutu, dün gece Antalya’ya da ulaştı. Sabah saatlerinde gökyüzünü kaplayan toz bulutu görüş mesafesini düşürürken, boğucu bir havanın hakim olmasına neden oldu. Hava sıcaklığının 30 dereceye kadar çıktığı Antalya’da toz bulutunun da etkisiyle vatandaşlar nefes almakta zorlandı. 

"Yarın daha da etkili olacak" 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, "Toz bulutu bugün şehrimize giriş yaptı. Yarın daha da etkili olacak. Yarından sonra başlaması beklenilen yağmur ile birlikte kaybolması bekleniyor. Şu an için hayatı etkilediği söylenemez. Yağmur ile birlikte hafif şekilde çamur görebiliriz. Antalya’da cumartesi öğlen saatlerinden itibaren gök gürültülü yağmur bekliyoruz" açıklamasını yaptı. 

ALANYA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi günü Alanya ve Antalya'nın tüm ilçeleri gök gürültülü ve sağanak yağışın etkisine girecek. Yağışlı havanın en az bir hafta etkisini sürdürmesi bekleniyor. 

Öte yandan Meteoroloji Böle Müdürlüğü, toz taşınımı sebep olabileceği görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.