Başkan Muhittin Böcek, tedavi altına alınan kediye Toros ismini verdi. 
Elazığ'da meydana gelen depremde 21 kişilik arama kurtarma ekibi, mobil aşevi ve sosyal yardımlarla depremzedelerin yaralarının sarılmasına destek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, enkazdan yaralı çıkarılan ve sahibi bulunmayan bir kediyi de Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla sahiplendi. Arama kurtarma faaliyetlerinin sona ermesinin ardından Antalya’ya dönen Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi, Başkan Muhittin Böcek tarafından karşılandı. Ekip, Başkan Böcek’in sahiplendiği yaralı kediyi de yanlarında getirdi. 

torosun-yeni-evi-büyükşehir-belediyesi-2.jpg

TOROS ADINI VERDİ
Başkan Muhittin Böcek, depremzede kediye “Toros” adını verdi. 3 yaşında olduğu tahmin edilen “Toros” Başkan Böcek tarafından tedavisinin yapılması için Büyükşehir Belediyesi veterinerlerine teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi’ne, deprem bölgesindeki özverili ve başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür ederek, plaket verdi. 
DEVLET BÜYÜKLERİNE TEŞEKKÜR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elazığ ve Malatya’da etkili olan depremde şu ana kadar 41 kişiyi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, “Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanlarına, belediye başkanı arkadaşlarıma, AFAD’a, hayırseverlere, tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah bu birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Ayrıca orada gece gündüz demeden görev yapan çalışma arkadaşlarımın gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
DEPREM HABERİNİ ALIR ALMAZ HAREKETE GEÇTİK
Yaşanan elim depremin hemen ardından ekiplere talimat verdiğini belirten Başkan Böcek, “Toplamda 40 arkadaşım Elazığ’a gitti. Bir taraftan arama kurtarma ekibimiz, bir taraftan yardım tırlarımızla depremin yaralarını sarmaya çalıştık. Şu anda itfaiye arama kurtarma ekibimiz Antalya’ya geri döndü. Hala deprem bölgesinde mobil aşevimiz yardımlarına devam ediyor. Allah bundan sonra böylesi afetler göstermesin” ifadelerini kullandı. 
TOROS’A SAHİP ÇIKACAĞIZ
Depremden yaralı kurtulan kediyi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sahiplendiğini dile getiren Başkan Muhittin Böcek, “Adını Toros koyduk ve şu an itibariyle tedavisi başladı. Belediyemizin kedisi olacak. Kedimize sahip çıkacağız. Hayvan severlerimiz endişelenmesin” dedi.