Parti binasındaki ziyarette Millet İttifakı’ndan Alanya Belediye Başkan Adayı olan Abdullah Sönmez, Alanya Belediye meclis üyeleri ile partililer hazır bulundu. Ziyarette önce konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, partinin kurulduğu günden bu yana güçlenerek yoluna devam ettiğini söyledi. Apaydın, “Şu anda geldiğimiz noktada teşkilatlanmayla, özellikle üye kaydı ile ilgili çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Bu bağlamda il başkan yardımcılarımızdan Toker, bizlere katkı yapmak, fikir ve önerilerini sunmak için her teşkilatı olduğu gibi Alanya’yı da ziyaret ettiler. Görüş alışverişinde bulunduk. STK’ları ziyaret ettik. Alanya’da ilk kurulduğumuz günden beri aile olmayı hedef edindik. İyi bir aile olmayı hedef edindik. Kişilere bağlı siyasetin dışına çıkarak prensipler ve ilkeler doğrultusunda teşkilatçılık yapmaya özen gösterdik. Bu noktada başarılı olduğumuzu gün geçtikçe görüyoruz ve yaşıyoruz” dedi.

“HEDEF 25 BİN ÜYE”

Konuşmasına kendisini tanıtarak ve geçmişte yaptığı çalışmaları anlatarak başlayan Toker de, “Hedefimiz şu: Tüzüğümüze ve partimize uygun olarak şu ana kadar gerçekleşmeyen Antalya İl Kongresi’ni ve ilçe kongrelerini gerçekleştirmek. Şu anda üye sayımız 8 bin. Bu sayıyı aldığımız oyun yüzde 10’u olan 25 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Demokratikleşme, kurumsallaşma yolunda sandıklarımızı ortaya koyarak delegemizi, ilçe başkanlarımızı ve il başkanımızı seçmek” diye konuştu.

Yeni kurulan partiler nedeniyle İYİ Parti’den oy geçişi olup olmayacağı sorulan Toker, “Asla. Bizim şu anda mecliste 40 milletvekilimiz var. Biz nerde olduğumuzu gösterdik. Halkımız bizi tanıdı. Vekillerimizle mecliste çalışıyoruz. Şu anki düşüncemiz yeni kurulan partiler bizim içimizden ekibi çeker mi ya da birilerini alır mı düşünesi değil.  Biz daha büyüyerek, kurumsallaşmamızı çok mükemmel seviyede yaparak temsiliyetimizi yükseltmek ve tek adamlı sistemden parlamenter sisteme dönmek için gereğini yapmakla meşgulüz. Allah herkesin yolunu açık etsin. Herkes istediği yolda devam edebilir. Bizim ekibimiz ve kadromuz, partidaşlarımız bugün o partide yarın o partide olmaz. Bir başladık mı biz o yalda devam ederiz” ifadelerini kullandı.