Türk Hava Kurumu’nun Temmuz ayında yaptığı olaylı seçimli genel kurulda başkan seçilen Metin Akdenizli, ardı ardına yaşanan skandallar ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret içeren paylaşımlarda bulunmuştu. Bu sabah gerçekleştirilen Gaziler Haftası Töreni’nde MHP’liler ile tartışan Metin Akdenizli ile MHP’liler arasında arbede çıktı. Yaşanan olay sonrası THK Genel Merkezi aynı zamanda THK Alanya Şubesi Amiri olan Kaymakam Mustafa Harputlu’ya bilgi vererek THK Alanya Şube Başkanı Metin Akdenizli görevinden alındı. THK Üyeliğinden de ihraç edildiği iddia edilen Metin Akdenizli için inceleme yapmak üzere THK Genel Merkezi’nden müfettişlerin ilçeye geleceği açıklandı. 

OLAYLAR SEÇİMLE BAŞLADI

THK Genel Kurulu’nda gizemli 110 üyenin kayıt edilmesiyle ve tebligat gönderilen bazı üyelerin seçime alınmaması ile tansiyon yükselmiş ve seçim polis gelmişti. Seçimi kazanan Akdeniz ve ekibi Alanya Şubesi’ne çilingir ile kapıyı açarak girmiş ve eski yönetimle mahkemelik olunmuştu. 

KURBAN BAYRAMI’NDA SKANDALLAR

Seçim sonrası Kurban Bayramı’nda Gündoğmuş ve Alanya’da binlerce derinin çürümesi ile gündeme gelen THK Alanya Şubesi geçtiğimiz günlerde de deri toplamak için anlaşılan personele paralarını ödememsiyle gündem olmuştu. Gündoğmuş Ve Alanya’daki çalışanlar savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 

YÜZDE 25 İDDİASI

Kurban derilerinin çürümesi ve çalışanların paralarının ödenmemsinin ardından bu defa da, Kurban Bayramı’nda derileri alacak olan firmanın toplanacak derilerin parasının yüzde 25’ini deri toplayanlara ödenmesi için Alanya Şube Başkanı Metin Akdenizli’ye verdiği ancak paraların ödenmediği ortaya çıktı. 

OLAY PAYLAŞIM

Kurban Bayramı skandallarının ardından ise THK Alanya Şube Başkanı Metin Akdenizli’nin sosyal medya hesabından MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye hakaret içeren paylaşımları MHP’liler başta olmak üzere çok sayıda kişinin tepkisini çekmişti. 

BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA

Olay paylaşımın etkisi ise dün sabah görüldü. Gaziler Haftası için Anıt önünde gerçekleştirilen törene katılan THK Alanya Şube Başkanı Metin Akdenizli ve MHP’liler arasında gerginlik yaşandı. Bir süre sonra kavgaya dönüşen gerginlik sırasında MHP’li bir kişi Metin Akdenizli’ye tokat attı. Bu sırada MHP’lilerin üzerine yürüyen Metin Akdenizli’yi MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan itekleyerek durdurdu. 

ŞİMDİ NE OLACAK 

Metin Akdenizli'nin THK Genel Merkezi tarafından görevden alınması sonrası gözler sürecin nasıl işleyeceğine çevrildi. Önümüzdeki hafta içerisinde ilçeye gelmesi beklenen müfettişlerin 1 – 2 hafta boyunca incelemelerde bulunması bekleniyor. THK’nın yeni başkanının seçilmesi için ise iki yol var. İlk olarak THK Genel Seçimleri’ne kısa süre kalması nedeniyle aynı anda yeni bir genel kurul yapılabilir veya Alanya Şube kapatılıp tekrar açılarak yeniden başkan seçimi yapılabilir. (Haber Merkezi)