Türkiye Orta Amerika Entegrasyon Sistemi 2. Dışişleri Bakanları Forumu İstanbul'da başladı. Toplantıya; Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Orta Amerika ülkelerinin Dışişleri Bakanları da katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, Irak ve  Suriye'ye Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra operasyon gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği yönündeki soruya, "Türkiye, sınırlarımızın içerisinde ve ötesinde tüm terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bu mücadelesini kararlılıkla devam ettirecektir. Bugüne kadar DEAŞ terör örgütüne karşı en etkin mücadeleyi Türkiye yapmıştır" diye yanıt verdi.

'DÖRT BİN TERÖRİST YAKALADIK'

Sadece Suriye'de 3 bine yakın DEAŞ teröristini etkisiz hale getirdiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Irak'ta da 700 yüzden fazla yine Başika kampımızdan DEAŞ'a yönelik operasyonlarımızla 700'den fazla teröristi imha ettik. Ayrıca dört bin civarında yabancı teröristi ülkemizde yakaladık. Bir kısmını geldikleri ülkelere, onların polisine, istihbaratına ve büyükelçiliklerine bilgi vererek iade ettik, geri gönderdik. Bir kısmı da bizde şu an tutuklu. Türkiye'ye giriş yasağı listesinde 55 bin kişi var. Yani biz DEAŞ terör örgütünün dışarıdan kaynak elaman sağlamasını da engelleyen ülkelerin başında olduk" diye konuştu.

'TERÖRÜN İSLAM'LA İLGİSİ YOK'

Diğer taraftan bu terör örgütünün ideolojisini de öldürmek için çok etkin çalıştıklarını vurgulayan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hepimiz bu terör örgütünün İslam dini ile bir ilgisinin olmadığını, zira İslam'ın manasının barış olduğunu ifade ediyoruz. Dinimiz İslam, bir kişinin bile öldürülmesini tüm kainatın yok olması olarak değerlendirir. Dolayısıyla böyle bir terör örgütü Müslümanları ve bizim dinimiz İslam'ı temsil edemez" dedi.