Beşiktaş, Pazartesi günü itibariyle futbolculara Bein Sports’tan gelecek paranın ödeneceği bilgisini vermişti… ancak dün de yayıncı kuruluş beklenen ödemeyi gerçekleştirmeyince büyük bir sıkıntı ortaya çıktı. Bağış kampanyasının da ertelendiği ortamda Beşiktaş’ın kasasına para girmeyen 3’üncü ay oldu. Yönetimin futbolcularla bir görüşme gerçekleştirerek durum hakkında detaylı bilgi vereceği, destek isteyeceği gelen bilgiler arasında. Beşiktaş yönetimi herhangi bir ödeme yapamadığı için yapmayı planladığı indirim konusunda da bir hamlede bulunamıyor.
ÇEBİ, FIFA VE UEFA’YA RAĞMEN SERT TEDBİRLER ALACAK
Yöneticiler kendi aralarında görüşüyor. Yönetim kurulundan çıkan ortak karar indirim istenmesi yönünde. Başkan Ahmet Nur Çebi dahil herkes başka şansları olmadığını biliyor. Ancak eski dönemden kalan alacakları ödenmeden, futbolculardan indirim istenmesinin bir işe yaramayacağını biliyorlar. Ancak Başkan Çebi’nin, “kulübü korumak zorundayım, başka şansım yok” dediği bu yüzden de UEFA ve FIFA’yla karşı karşıya gelmek uğruna bazı kararlar almayı planladığı gelen bilgiler arasında.
BEŞİKTAŞ TEK TARAFLI FESİH İÇİN HAREKETE GEÇTİ
Fenerbahçe ile beraber Takım Harcama Limitleri’nin bu sezon için kaldırılmasını isteyen Beşiktaş’ın TFF’den bir talebi daha var… siyah-beyazlı yönetim sadece bir defalığına mahsus olmak üzere takımlara tek taraflı fesih hakkı verilmesini talep etti. Ayrıca konu bizzat Avrupa Kulüpler Birliği’nin (ECA) masasına da getirildi. TFF’den bu konuda FIFA ve UEFA ile görüşmeler yapması talep edildi. Beşiktaş yönetimi bu isteği kabul edilirse; Roco, Douglas, Lens’in sözleşmelerini feshetmeyi planlıyor.